БЧК осигурява топъл обяд за 30 деца в училище в Перник

30 деца от 5 до 11 клас от Средно училище „Темелко Ненков" в Перник получават топъл обяд в разкритата за целта трапезария, съобщи председателят на Областния съвет на БЧК в Перник Наташа Минева.

Трапезарията функционира от този месец по линия на програмата „Топъл обяд” на БЧК.

  Над 200 деца от област Плевен са включени в проекта „Топъл обяд“ на БЧК


Преобладаващата част от учениците в училище „Темелко Ненков” са от ромски произход. Тези от тях, на които е осигурена топла храна, са сираци или полусираци, деца на самотни родители и деца, чийто семейства поради социални причини, не могат да обезпечат основни потребности от ежедневието им.


    Над 20 хиляди деца са получили "Топъл обяд" от БЧК

"Порционът включва супа и основно ястие, или основно ястие и десерт. Топлият обяд децата ще получават до 30 март следващата година", съобщи Наташа Минева

„Но само на тези, които идват на училище, за да може да се стимулира и тяхното обучение. Освен това, Перник е една от малкото области, за които НС на БЧК отпусна 1200 лв. за закупуване на топли зимни якета за тези дечица. Вчера вече получиха и якета”, допълни тя.


    БЧК-Силистра подготвя 100 хранителни пакета за деца в община Тутракан

За други 100 нуждаещи се деца от региона са осигурени коледни здравословни пакети. Те са разпределени с помощта на „Социално подпомагане”, като стойността на един пакет е 10 лв.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини