Първо състезание по риболов се проведе в централния парк в Перник

Първо състезание по риболов се проведе в декоративното езеро в централния градски парк в Перник, съобщиха от местната структура на Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/.  Доброволци са почистили езерото, пуснали са и 500 кг американски пъстърви.

В надпреварата участват 40 риболовци от цялата страна, уточни пред БТА един от организаторите Димитър Димитров. Класираните на първите три места за най-сполучлив улов на риба ще получат материални награди под формата на риболовни принадлежности.
Рибата се хвърля обратно в езерото, не се пипа с ръка, в противен случай уловът не се зачита, посочи Димитров. В неделя бе детско състезание по риболов, участваха  над 30 деца. Мероприятията се провеждат с подкрепата на община Перник.
Декоративното езеро е възродено за нов живот, след като Общинският съвет прекрати предсрочно концесия в градския парк, част от която е и то. Комисия констатирала, че е източено, съхранява единствено дъждовна вода. Езерото било пълно с отпадъци, растителността край него не се почиствала. Концесионерът не е изпълнил ангажимента си за инвестиции.
Предвижда се парковата забележителност да се превърне в атракция с фонтани, осветление и много риба. От ЦРОО планират да организират прояви край езерото всеки уикенд.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини