"Възраждане": Най-важният приоритет е отпадането на ограниченията

Президентът Румен Радев посрещна за разговори представители на ПП "Възраждане". С тази среща завършват консултациите при държавния глава за съставяне на кабинет.

"Предстои на базата на консултациите, надявам се в близките дни, при подписване на коалиционно споразумение, да връча мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила. Предстоят важни решения в българския парламент, много са задачите, важно е те да бъдат приоритизирани. Важно е вие как виждате работата на новия парламент и работата с бъдещото правителство", заяви в началото на срещата президентът Румен Радев.

Проблемите, които България има, трябва да намерят максимално бързи и неотложни решения, допълни Костадин Костадинов.

"Тези решения не търпят отлагане и ние от "Възраждане" ще направим всичко, което зависи от нас, да поставим в парламента всички въпроси, които смятаме, че са важни. Трябва да се нормализира животът в страната, продължаването на противоепидемичните мерки трябва да бъде прекратено", добави Костадин Костадинов.

Според него зеленият сертификат е тежка дискриминационна форма. Костадин Костадинов засегна демографската катастрофа, проблемите в образованието и здравеопазването.

"Трябва да бъде решен проблемът с цените на тока. За тези позиции ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури и политически организации в Народното събрание. Ще търсим разговор с всеки един", отбеляза Костадин Костадинов.

"Надявам се, когато предлагате мерки за справяне с пандемията, да имате под внимание живота на всеки един българин, включително това, че повече от 100 души на ден все още умират по болниците", каза в отговор президентът Румен Радев.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини