5 съвета за украса на коледната елха

Изображение 1 от 3

    Вече сме в разгара на най-празничния месец - декември. Което означава, че украсяването на дома и коледните елхи тече с пълна сила.
    Най-важният символ на предстоящия празник е коледно дърво, независимо дали е бор, смърч или пък някаквa друга алтернатива. Със сигурност сте се възхищавали на красиво украсените елхички по моловете и заведенията, които са дело на специалисти декоратори и аранжьори.

    Но, не се отчайвайте - вие също може да си направите прекрасна декорация, стига да следвате няколко елементарни съвети. Ето как бързо и лесно да украсите коледната елха, така че тя да изглежда наистина вълшебно и празнично.

    Първата стъпка е да изберете подходящите светлинки за дръвчето. Трябва задължително да разпределите правилно лампичките, така че всички клони да са осветени. И внимавайте много, защото ако прекъснете някое кабелче, рискувате част от осветлението да угасне. Затова ако купувате изкуствена коледна елха, тогава най-удачно е да изберете такава, в чиито клони има вградени светлинки.

    Рецептата на красивата елха минава и през балансираното подреждане на играчките по елхата. Ако тя е празна от едната страна и твърде натруфена от другата, дръвчето ще изглежда безвкусно аранжирано. Затова периодично въртете елхичката по време на декорирането, за да може реално да прецените колко добре е украсена всяка страна.

    Декорирането на елхата става много лесно, ако предварително изберете тематична украса и не слагате хаотично играчки от различни цветове. Използването на събираните от години елементи е демоде. За да изглежда дървото стилно, трябва да се придържате към определена цветова схема. Например, червено и златно, като изберете топки за декорация основно от тези цветове.

    За целта подбирайте украсата в един магазин или заложете на предварително подготвени комплекти от коледни топки и тематична украса към тях. И не забравяйте, че един от най-важните елементи на украсената елхичка е нейният връх, който също трябва да бъде в синхрон с останалите декорации.

    Източник: Дарик

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини