Съвместна коледна арт програма готвят пернишката библиотека и училището в село Ярджиловци

Съвместна коледна арт програма готвят Регионалната библиотека "Светослав Минков" в Перник и основно училище "Отец Паисий" в село Ярджиловци, съобщиха от библиотеката.
Библиотеката предоставя арт материали - красиви картички и книгоразделители, на които учениците трябва да напишат коледните си благопожелания към близките. Най-малките ученици ще оставят своето послание за доброто дело, което искат да направят, а по-големите имат за задача да издирят и запишат коледна рецепта от тефтера на баба.
Всички деца са харесали идеята да напишат най- милото послание за Коледа към обичаните си хора. Преди коледната ваканция учениците ще направят колаж от снимки с празничните си пожелания. Децата от първи до четвърти клас ще "опаковат" подаръка на семействата си в добро дело. На специални карти малчуганите ще напишат своя подарък към мама и тате. Сръчните ръце на по-големите пък ще нацапат кухните на бабите си, за да приготвят десерти, а след това ще споделят коледната рецепта със съучениците си. Преподавателят Албена Савова е мотиватор и организатор на арт събитието в училището.
С най-красивите и оригинални творения на децата от Ярджиловци ще бъде направен колаж, който ще бъде изложен пред детския отдел на библиотеката. На сайта и фейсбук страницата на библиотеката ще бъдат публикувани най-интересните коледни рецепти.

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини