Уволниха двама македонски митничари, пропуснали изгорелия автобус без документи

Уволниха двама македонски митничари, пропуснали към България изгорелия на магистрала "Струма" автобус на "Беса Транс" без документи, съобщава митническата управа на Република Северна Македония, цитирана от МИА и БТА.

Вътрешната проверка показва, че на 18 ноември излизането на автобуса не е регистрирано електронно, извършена е само заверка на документа за превоз на пътници.

Два часа след полунощ на 23 ноември туристическият автобус катастрофира и се възпламени край пернишкото село Боснек. Загинаха 45 души, 12 от които деца. Оцеляха 7, които са в "Пирогов". Пътниците се връщали от екскурзия в Турция към Северна Македония.

Според македонския сайт Фокус шофьор на автобуса е представил фалшив документ за лиценз за работа. От съобщението на Управлението на митниците става ясно, че в периода от 15 октомври 2021 г. до 11 ноември 2021 г. автобусът е преминал през няколко гранични пункта.

Министерството на транспорта и съобщенията съобщи на свой ред, че автобусът няма регистриран лиценз за международен транспорт, макар другите автобуси на "Беса Транс" да имат такива лицензи. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини