Виктор Костов: "Зеленият сертификат" отменя конституционни права и правото на труд

Жалбоподатели настояват за отменяне на заповедта на служебния здравен министър Стойчо Кацаров от 3 ноември и посочват, че зеленият сертификат е противоконституционен, дискриминационен и противоречащ на закона.

„С нея се отменят основни конституционни права, ограничава се правото на събрание на закрито, ограничава се правото на труд, ограничава се – в някаква степен, правото на придвижване. Не само това – когато говорим за пряка дискриминация, това е, че се поставя определена медицинска процедура като задължително условие хората да упражняват свои основни конституционни права", заяви по време на пресконференция адвокат д-р Виктор Костов.

Представители на гражданска инициатива „Свобода за всеки“ и „Български родителски централен комитет“ са подали жалба в Административен съд София.

Според Костов мерките, които са въведени, са несъразмерни, наложени са без легитимна законово основание и не отговарят на опасността. Заповедта на здравния министър противопоставя обществото, като го разделя на групи и е налице сегрегация, каза още той.

Източник: http://eurocom.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ба
    Бай Танас
    3 -8
    11:11, 19 ное 2021
    С зеления сертификат зеления чорап Румен Радев и н... Виж коментара
    • Ле
      Леля кица
      3 -12
      12:22, 19 ное 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • До
      До леля Мекица
      12 -1
      12:27, 19 ное 2021
      Тя цяла европа вървеше след Хитлер .Ние също доколкото си спомням. После настъпи обрат. Пак ще има обра Жалко за убодените. Никой не знае със какво са убодени .Само времето ще покаже.
  • 2
    Ха
    ХА
    0 0
    12:39, 1 дек 2021
    Знае се - с химически продукт под обследване- то си го пише в листовките на " ваксините". Наночастици и сие,сега чакаме да набодат едно поколение, 5джи антените и резултата ще е виден!
Последни новини