ОЛАФ ни даде плюс за борбата срещу корупцията

Европейската служба за борба с измамите даде положителна оценка за  предприетите от правителството на България действия и мерките за борба с корупцията, събощиха от правителствената информационна служба.

” Страната ви прави много в борбата с корупцията и трябва да продължи по този път. Ще подкрепяме новото правителство и неговите действия”, подчерта на срещата си с премиера Бойко Борисов и делегацията от седем български министри, които пристигнаха вчера на първата си работна среща в Брюксел, генералният директор на ОЛАФ Франц-Херман Брюнер.

Според него  борбата с корупцията е ключов елемент, за да се възстанови финансирането от европейските фондове.

„За България ще има още доклади, но аз съм оптимист.”, окуражи  Брюнер и подчерта, че според него, в сектор правосъдие резултатите не могат да дойдат за 2 седмици.

От своя страна министър-председателят Бойко Борисов заяви, че  в борбата с корупцията по еврофондовете имаме ясна и категорична политическа воля.

Прмиерът увери, че ще натовари със задачата да отговаря за предприеманите действията вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, а самият той ще ги координира.

Политика в еврофондовете няма и ние ще го демонстрираме като държава, категоричен бе министър-председателят.

Първата работна визитата на премиера Бойко Борисов в Брюксел продължава и денс.

Предстои разговор с председателя на Европейския парламент Йежи Бузек и с еврокомисаря по околната среда Ставрос Димас. Следобед е срещата с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини