Съд за съставяне на неистински документ и за отглеждане и притежаване на наркотични вещества

47-годишен на съд за съставяне на неистински документ. Мъжът изготвил и подписал договор за наем на земеделска земя в пернишкото с. Радуй от името на собственика й, без негово знание и съгласие. Това се случило през месец юни 2018 г. След подадена жалба и проведено разследване, 47-годишният мъж с постоянен адрес гр. Банкя е привлечен като обвиняем по чл. 309, ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода до 2 години. Работата продължава съвместно с прокуратурата.


42-годишен перничанин бил осъден от Пернишки районен съд, да издържа малолетната си дъщеря. Мъжът не изпълнявал задълженията си от месец декември 2010 г. до месец март 2021 г. Натрупаните вноски били в размер за 124 месеца. Привлечен е като обвиняем по чл. 183, ал. 1 от Наказателния кодекс. Грози го лишаване от свобода до 1 година или пробация.

Двама столичани се изправят пред правосъдието за отглеждане и притежаване на наркотични вещества. На 29 юли тази година, при спецакция на криминалисти от РУ – Радомир били задържани младежи на 24 и 28-годишна възраст от гр. София. Двамата са установени в гориста местност над с. Старо село и се движели с лек автомобил „Мерцедес“. В колата са намерени и иззети препарати за растителна защита, празни туби от минерална вода и чувал с жълто-зелена листна маса. Открити и изкорени били 47 стръка от рода на конопа с височина от 110 до 170 см. След проведено разследване двамата са привлечени като обвиняеми по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс и им е наложена мярка за неотклонение „подписка“. По-младият ще отговаря и за притежаване на наркотични вещества по чл. 354 „а“, ал. 3 от наказателния закон.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини