С 2,12 промила алкохол е управлявал лек автомобил 59-годишен перничанин

На 30 октомври през нощта, на пътен възел „Хумни дол“, служители от Първо РУ проверили лек автомобил „Фолксваген голф“ с водач 22-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. В автомобила са открити и иззети три найлонови пакетчета, съдържащи суха зелена листна маса и пликче с бяло прахообразно вещество. Тестовете показали, че това са марихуана и амфетамин. Младежът е задържан за до 24 часа с полицейска мярка.
Започнато е бързо производство.

На 30 октомври, на пътен възел „Хумни дол“ и кръстовището на ул. „Стримон“ бил проверен лек автомобил „Пежо“. Зад волана бил 59-годишен от областния град. Алкохолната му проба се оказала положителна – 2, 12 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.
Започнато е бързо производство.

На 09 април тази година, служители от ОДМВР – Перник задържали 33-годишен перничанин. При направения му личен обиск, у него са намерени и иззети около 9 грама марихуана. Наркотикът бил предназначен за продажба. По-късно е претърсено жилището на мъжа, където са открити и иззети около 46 г. амфетамин. Криминално проявеният и осъждан мъж е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 2, т. 4 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.


На 29 октомври, в РУ – Радомир е получен сигнал за откраднат лек автомобил „Мицубиши  Колт“ от гр. Благоевград. Органите на реда предприели проверки по продължението на автомагистрала „Струма“. Около 08, 00 ч. автомобилът е открит в землището на с. Дрен. В колата е бил 46-годишен от гр. София. Извършен е оглед и е започнато бързо производство по чл. 346, ал. 2 от Наказателния кодекс. 46-годишният мъж бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.
Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини