СЗОК работи в нарушение на новите мерки заради липсата на достатъчно персонал със зелен сертификат

Столичната здравноосигурителна каса работи в нарушение на заповедта за новите противоепидемични мерки заради липсата на достатъчно персонал със зелен сертификат, който да обслужва гражданите и лечебните заведения. Това призна в "Денят започва" директорът на СЗОК Иванка Динева.

"За съжаление, в момента работим в нарушение на заповедта. Взели сме всякакви предпазни мерки. От всичките 203-ма служители на СЗОК няма болни в момента. Има четирима карантинирани, защото са били контактни. - казва Динева.

Причина за създалата се ситуация е, че има десетки служители на СЗОК, които нямат зелен сертификат, но и отказват да се ваксинират или да се тестват, за да отидат на работа. Така вчера в столичната каса са работили 43-ма души без зелен сертификат. Директорът ги е допуснал до работните им места, за да се обезпечи обслужването на пациентите и медиците. В отпуск са излезли всички служители на отдел "Правен". Проблем с кадрите има и в отдел "Бюджет и счетоводство".

"Няма бунт в момента, но имаме съответните перипетии с тези служители. Но за съжаление няма как да ги накараме насила да предприемат която и да е от тези три мерки." - казва още Динева.

Друг проблем пред работата на столичната здравна каса е и фактът, че все още не са осигурени безплатни антигенни тестове за служителите. Така всеки, който се е тествал, за да отиде на работа тази седмица, е заплатил за това със собствени средства. В момента се водят разговори с ръководството на НЗОК за осигуряване на тестове.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ис
    Истината
    7 -4
    13:27, 26 окт 2021
    Браво на тези служители! Не на медицинския фашизъм и на световния експеримент върху човеците!
  • 2
    Ха
    ха ха
    6 -5
    13:47, 26 окт 2021
    Румен Радев погази конституция и държавните закони и никой нищо не му казва и въпреки това пак се натиска пак да го избират. Та голяма работа че тези са нарушили нещо си.
  • 3
    То
    Това са софиянци !
    3 -2
    14:18, 26 окт 2021
    Затова се бунтуват наследниците на печенегите и присъединилите се към техния начин на живот българи. Щом държавните чиновници се бунтуват, значи Стойчо трябва да отстъпи и да отмени решението си. Не го наричам заповед - има десет Заповеди, издадени на Божия народ от Синай и донесени на каменни плочки от Моисей е възприети от християните. Аз например отдавна не наричам компютърните програми - икони - защото това е светотатство. И в Пловдив РЗОК се бунтува по тихия начин - в отпуска. От струпването на хора е възникнала цивилизацията - Тедрос Евреина от бивша Северна Етиопия трябва да го знае това. Ковид-мерките не са наука - те са масонско-еврейски заговор по китайски образец. Целта на това нещо беше Тръмп да не стане президент. Но той след три години ще се завърне на бял кон в Белия дом, като изхвърли от играта Камала Харис или който е там кандидат на демократите, които всъщност са нео-либерали. Случката е нагледно доказателство, че Ковид-мерките пречат на държавата да функционира. Срамота за Румен Радев и Илияна Йотова ! Повече от 51-52 % няма да вземат на втория тур, а може да изгубят изборите. Никога повече генерали във властта. Цивилната власт не е за тях ! Те не са от реалния свят.
  • 4
    Бр
    Браво
    5 -1
    15:52, 26 окт 2021
    Браво! Юристи няма ли в тая държава? Редица закони са погазени със заповедта на Кацаров и дори най-главният - Конституцията! Какво е една държава, ако не се спазва Конституцията?! Тонове кръв е пролята в историята за да имат хората лични права и свобода, а в момента някои доброволно се отказват от основни такива - право на труд и начин на живот! Не може така!
Последни новини