Частичен локдаун в Перник

Нов пик на заболеваемостта отCOVID- 19 в Пернишко. 120 са новите случаи за последното денонощие. Втора седмица регионът е в тъмночервената зона със 719 заразени на 100 000 души. За да се ограничи разпространението на заразата от 11 до 24 октомври в областта е въведен частичен локдаун.

Ситуацията в Перник става все по-тревожна. Маските масово не се носят, не се спазва дистанцията. Расте броят на младите хора с коронавирус. При въвеждането на новите ограничителни мерки областният управител д-р Симеон Василев призова да бъде засилен контролът.

"На много места мерките категорично не се спазват. Говоря за градски транспорт, говоря за магазини, за различни видове заведения. Съответните органи и най-вече РЗИ да си влязат във функциите. И не може, тука по статистиката, която излиза, Перник да е на едно от последните места по наложени санкции, което за мен не е нормално в обстановката, в която живеем", каза д-р Василев.

Наред със занемарената лична дисциплина се изостава и във ваксинацията. Едва 17,8 процента от населението е със завършен цикъл на ваксинация. През вчерашния ден например са били поставени само 86 дози ваксина. Активно болните към момента са 892-ма. Хоспитализирани са 147 души.

От началото на пандемията досега в региона са установени 10 085 случаи на коронавирус. Починалите са 504.

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини