Мигове спомени от Хасково Jazz във втората вечер на фестивала

    Мигове спомени от Хасково Jazz внесоха във втората вечер на тазгодишното издание на фестивала фотографът Константин Зайков и виртуозните изпълнители от Австрия Микаела Рабич и Роберт Павлик.

    Във фоайето на театър „Иван Димов“ Константин Зайков подреди снощи изложба с 25 фотографии, запазили емоциите от последните три фестивала на джаз музиката в Хасково. 

    А след 15 години от първото си участие на Хасково Jazz на сцената отново се качиха джаз тромпетистка, певица и композиторка Микаела Рабич и Роберт Павлик-композитор и китарист. Двамата вече имат четири съвместни албума.


    Пред хасковската публика младият пианист Теодор Петков -Тото представи дебютния си албум Bake a Biscuit.Той е записан заедно с басиста Васил Хаджигрудев и барабаниста Борислав Петров, с които снощи Тото се качи на сцената в хасковския театър.

    Тази вечер Хасково Jazz`21 продължава от 19 часа в театъра.

    За първи път на българска сцена ще се представи талантливият млад унгарски китарист Мате Паласти.

    С дебютния си албум But a Dream, се включва и Росен Кукошаров, заедно с Милен Кукошаров-пиано, Димитър Карамфилов-контрабас и Васил Вутев-ударни.

    Входът за концертите е свободен. Публиката ще се допуска до запълване на местата в залата на 50 % и при спазване на наложените противоепидемични мерки.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини