Отстраниха проф. Асен Балтов от ''Пирогов''

Проф. Асен Балтов е отстранен от "Пирогов". Уволнен, след 21 години в "Пирогов", написа Балтов на страницата си във фейсбук. 

По думите му днес е бил първият му работен ден след прекъсване заради здравословни проблеми. Хирургът е обяснил, че е направил две операции от сутринта и малко по-късно е бил извикан от новия директор на спешната болница проф. Иван Поромански, който му съобщил, че "не може и не иска да работи с него", съобщи Дарик. 

Според източник на OFFNews травматологът не е бил освобождаван от проф. Поромански, тъй като с отстраняването му от директорския пост от министър Кацаров на практика не е имало щат, на който да се върне като редови лекар. Постът му на ръководител на Първа травматологична клиника е бил зает от негов колега при преструктуриране в болницата.

Проф. Асен Балтов беше освободен от длъжността директор на УМБАЛСМ "Пирогов", след като проверка на НЗОК констатира нарушения при отчитането на фиктивни клинични пътеки. Здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че той е един от пациентите, които са били "лекувани" по такава пътека в болницата и подписът му е подправен, но оттам го опровергаха, заявявайки, че е знаел какво подписва и има свидетели за това. 

След продължили няколко дни протести представители на пироговци и Кацаров "се извиниха" едни на други и конфликтът беше потушен. Асен Балтов обаче не беше реабилитиран и след хипертонична криза беше приет за лечение в болница.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    3,
    3,14
    9 -2
    15:00, 13 сеп 2021
    Ти излезна по-голям мошенник от учителя си Боко!Той затова иска да те прави президент!Те неговите хора не гласуват за нормални хора,а за крадци!
    • ??
      ???
      0 -8
      17:03, 13 сеп 2021
      Доказателствата къде са? Без доказателства само кл... Виж коментара
  • 2
    Fs
    fsd
    9 -1
    15:05, 13 сеп 2021
    Пълна пародия е нашата държава , крадеш 20 години на държавна работица и накрая те уволняват ,вместо да влезеш в затвора ... този случаи е само една от многото подобни извадки
    • ??
      ???
      1 -6
      17:00, 13 сеп 2021
      Доказателствата къде са, или "една жена на пазара... Виж коментара
  • 3
    До
    До ????
    3 0
    23:11, 13 сеп 2021
    Като му треснат десет тояги на голо , няма да има нужда от доказателства , сам ще си каже !
    А за изрода Борисов и неговата шайка по десет , по сто и отгоре въпреки , че на първите десет ще кажат всичко .
    Пък за такива като теб ще търсим " Доказателства " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4
    Ах
    Ахмак
    1 0
    08:31, 14 сеп 2021
    Да махат и другите гербаджии , на пример хасковските . знаят се крадците .
Последни новини