Депутатите се объркаха пак какво и как са гласували

Пореден председателски съвет се събра в Народното събрание - причината: депутатите не знаят точно какво са гласували. Става въпрос за гласуването на актуализацията на бюджета на ДОО в пленарна зала на извънредното заседание на парламента днес.

Объркването дойде след като първо беше отхвърлено предложението направено от Мустафа Карадай и група депутати от ДПС за 120 лв. добавка за всички пенсионери за последните три месеца на годината. След гласуването това Хасан Адемов поиска прегласуване и предложението им в приходната част мина с гласове на ГЕРБ и БСП.

От ГЕРБ-СДС пък предложиха 100 лв. за всички и отпадането на тавана.

От "Демократична България" определиха предложението на ГЕРБ като популизъм, а Мика Зайкова от ИТН разкритикува също предложението на ГЕРБ и ги обвини, че след като 12 години, докато са били на власт, са били забравили за пенсионерите, а сега предлагат популистки нереалистични неща.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    !?
    !?
    3 -1
    17:29, 7 сеп 2021
    Предизборните наддавания започнаха! Интересно за заплатите си депотатите как не се объркаха кой какво е гласувал?
  • 2
    🧭🏟
    🧭🏟🌊
    0 -1
    01:15, 8 сеп 2021
    Тия докато се напъват да измислят нещо за последно Татяна Дончева във Виена по същото време обикаля и пазари по луксозните магазини заедно със последната жена на Румен Радев на държавни разноски.
  • 3
    3,
    3,33
    1 0
    09:04, 8 сеп 2021
    Докато такива като Митева и трите "мисирки"около нея са там,ще има такова скапано "антинародно събрание"!

Още новини

Последни новини