Противоградни ракети не са изстрелвани заради кацане на военен самолет на Граф Игнатиево

Служебният министър на земеделието храните и горите Христо Бозуков обеща земеделските производители да получат обезщетения в най-голям размер за унищожената продукция в село Ръжево Конаре.

Той бе в Ръжево Конаре, което е едно от най-пострадалите от близо 15 пловдивски села след силната градушка в събота вечерта. Хората там протестираха заради унищожената им продукция и искат отговор на въпроса кой е забранил изстрелването на противоградни ракети. Утре му предстоят срещи с министерствата на отбраната и на транспорта.

Ние също търсим виновните, каза пред пострадалите земеделци министър Бозуков. Той обясни, че противоградни ракети не са изстрелвани, защото е получено съобщение от ДП "Ръководство на въздушното движение" за предстоящо кацане в с.Граф Игнатиево на военно-транспортен самолет на съюзниците.

Министърът е разпоредил описването на щетите и вече са намерени възможности да бъдат компенсирани земеделските производители за унищожената им продукция. Той се обърна към тях: "Възможно най-бързо направете заявленията си по общинските служби, за да бъдат направени по-бързо протоколите за щетите".

Днес започва оглед и опис на щетите след природното бедствие, засегнало десетки земеделски производители от пловдивските села.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ве
    Венци
    4 -4
    17:06, 30 авг 2021
    на съюзниците - какви съюзници - това са американците - мръсна долна сган - дошли в България да вършат поразии - българския народ не е съюзник с тях - те са враг на славянството. Те са толкова фалшива и ненормална държава - един свестен филм не са създали, който да е съдържателен за гледане. Тяхната култура и обичаи са толкова фалшиви и мижави - те не могат да имат като плодородната българска земя, нито като българските песни и танци, да не говорим за американските секти които още преди Освобождението - разделят и заблуждават българите. Да бяхте ударили ракета против тези долни нашественици - това щеше да е справедливото отмъщение за убития майор Терзиев. Толкова са противни тези измислени американци, толкова са фалшив народ. Държави като САЩ и Саудитска Арабия аз не мога да уважавам такива развалени общества.
  • 2
    Ne
    Nemesis
    3 -4
    18:32, 30 авг 2021
    империята на Индианци убийци изнудва света от Хирошима,или дори по -дълго !

    Като удавник в паника, иска да въвлече всичко в дълбините на обречеността .

    Първо ние европейските народи.

    Колко пари получава Трифонов от американското посолство в София?
  • 3
    🏴‍
    🏴‍☠️
    2 -1
    23:35, 30 авг 2021
    руските псета вият на умряло.
Последни новини