Детските градини в община Перник имат готовност за отоплителния сезон

Детските градини в община Перник имат готовност за отоплителния сезон, съобщи общинският пресцентър. На локално отопление с течно гориво са три детски заведения. За началото на сезона те разполагат с необходимите количества газьол.

Газифицирана е централната сграда на детска градина 9 "Калина Малина" и се осигуряват ежемесечно средства за изразходваните количества газ. С пелети се отопляват ДГ "Валентина Терешкова" в гр. Батановци и филиалът на ДГ 15 "Райна Княгиня" в с. Мещица. Зареждането с пелети се осигурява ритмично. Останалите 10 детски градини са на централно парно отопление. Налични са допълнителни електроуреди за помещенията при временно преустановяване на централното топлоподаване.

Повечето училища също са на централно парно отопление.

Във връзка с подготовката на учебната 2021/2022 година ще бъдат окосени зелените площи в дворовете на яслите, детските градини и училищата. Ще бъде осигурена и безопасността по отношение на пътната маркировка, уточнява пресцентърът. Направени са необходимите ремонти за провеждане на нормален учебен процес, съобщават още от общината.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини