Внимание горещо! За Смолян все пак кодът е жълт

За 10 август 2021 г. НИМХ издава предупреждение първа и втора степен за високи температури за цялата страна. За Смолянска област кодът е жълт. Утрото е слънчево, с температури от 14 градуса. През деня се очакват и облаци и главно в следобедните часове на отделни места може да превали и прегърми. Остава горещо с максимални температури 30-32 градуса. Рискът от пожари е много висок.

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево и горещо. Преди обяд на отделни места в Северозападна България, а в следобедните часове над източните и планинските райони ще има купеста облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 35° и 40°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Главно в следобедните часове ще има купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 22°.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини