32-ма са починалите с COVID-19 от март до края на юли в община Асеновград

МБАЛ – Асеновград представя кратка обобщена справка за ситуацията с коронавируса за времето от последната вълна (март - април - май) до края на юли.

За периода до 20.07.21 г. в лечебното заведение са били хоспитализирани общо 728 пациенти с COVID-19.

32-ма от тях не са успели да се преборят със заболяването, което се равнява на 4,4% от приетите.

Ръководството на МБАЛ – Асеновград отбелязва рязък спад на хоспитализациите с тази диагноза от втората десетдневка на май до края на юни тази година.

Броят на приетите с COVID-19 пациенти е намалял до 4-7 дневно. А през юли е имало и дни без хоспитализации на хора с тази диагноза.

Интересно е да се отбележи, че по-голямата част от пациентите, постъпили за лечение през изминалия месец, са били с типична и разгърната клинична картина на заболяването, но с отрицателен PCR–тест.

Повечето от тях са били на възраст около средната и единици са се нуждаели от лечение с кислород.

За юли няма пациенти, които да са се нуждаели от инвазивни процедури, както и такива, завършили летално.

Справка за пациенти, приети с диагноза COVID-19 в асеновградската болница, показва, че за 2020 г. броят им е бил общо 555.

Починали от заболяването за същия период са 64-ма души. 761 пък са били заразените, хоспитализирани в МБАЛ – Асеновград за времето от 01.01.21 г. до 04.08.21 г., включително.

67 от приетите пациенти не са успели да се преборят срещу вируса.

Към 04.08.21 г. настанените в COVID-отделението на лечебното заведение са били двама, а други шестима са приети в Първо вътрешно отделение.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини