С писмо от АПИ стопираха ремонтите по пътищата, заради него шефът на Агенцията - уволнен

Изображение 1 от 2
    Всички ремонти по пътните отсечки от републиканската мрежа в Смолянска област са спрени с писмо от АПИ. Сред тях са ремонтът на входната артерия на Девин, пътя Соколовци – Баните, който е 41 км и е с най-висока стойност от заложените ремонти в региона -  45 358 438 лв. Ремонтът по него наскоро започна. Блокиран е ремонта и на пътя Стояново – Бял Извор – Падина – Неделино, който е за над 8 млн. лв., както и на пътя Рудозем - яз. Пловдивци на стойност 12 970 012 лв. 
    В Девин се заканиха с протести.
    С остър пост в социалните мрежи излезе депутата д-р Даниела Дариткова. "Пълен хаос и безотговорност! Спряха всички ремонтни дейности по републиканските пътища от Смолянска област. Бяха положени огромни усилия и труд, за да тръгнат тези толкова важни за областта проекти. Още в сряда, в първия работен ден на новото 46-то НС, ще направя питане до служебния министър на МРРБ, защото това е единствената област на колела и потърпевши от тези безумни действия са единствено хората от региона", заявява д-р Дариткова.
    „Това е много лошо и не би трябвало да се случва, по много причини, това са започнати обекти, а областта е само с автомобилен транспорт, и всеки един от обектите е много важен за региона. Водих разговори със зам.-министъра на регионалното развитие Тодор Анастасов, всички проекти са възложени без търгове, но спирането е заради липсата на финанси в АПИ, спрени са временно. Като започне работа новия парламент да реши какво да се прави, тъй като няма пари в АПИ, някой е подписал договори, които са необезпечени. Специално за Девин, областно пътно управление води преговори с изпълнителя да се запечата поне до биндер, за да може да се минава през участъка. Ако трябва и аз ще протестирам, защото това са важни за областта ремонти“, каза областният управител на Смолян Стефан Сабрутев.
    Междувременно още вчера 19 юли 2021 г., министър Виолета Комитова е уволнила председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.
    По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика блокира дейността на фирмите.
    Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова кани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от г-н Минчев, на среща в министерството в петък – 23 юли, от 11 ч. 
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини