Нова акция на „Пътна полиция” държи под лупа камионите и автобусите

    Нова акция на „Пътна полиция” ще проверява до 25 юли товарните автомобили и автобусите.

    Униформените ще следят за това дали се спазват от водачите определените часове за шофиране, но още и за употреба на алкохол и наркотици, както и за наличието на предпазни колани.

    Акцията е в графика на членството на България в Roadpol. Такъв тип пътни операции се провеждат четири пъти годишно. Настоящата е третата поредна и се осъществява във всички европейски страни членки.

    На територията на Хасковска област кампанията върви както в населените места, така и извън тях, обясни началникът на сектор „Пътна полиция” на ОДМВР-Хасково Димо Чобанов.

    Проверките са съвместни и се извършват с Криминална полиция, служителите от Икономическа полиция и от Автомобилна администрация, добави той.

    Следи се още и за превозна бежанци, нелегални товари и акцизни стоки. Освен това са засилени проверките и с технически средства за превишена скорост и употреба на алкохол.

    Проверките вървят на територията на цяла Хасковска област с изготвени планове за операцията и са включени служители от Пътна и Охранителна полиция.

    Повечето от спрените за проверка днес шофьори в Хасково споделих, че подкрепят подобни акции, за да има засилен контрол над водачите. Халил Реджеб, който е шофьор на бус и пътува ежедневно, е категоричен, че гледа да поддържа превозното средство в техническа изправност, следи редовно и за изрядността на документите си-своите и тези на буса. Като цяло смята, че затягането на контрола по пътищата е нужно и има дисциплиниращ ефект върху участниците в движението. Той обаче е категоричен, че не само съвестта на водачите и техническата изправност на автомобилите са важни за намаляване на ПТП-тата. Огромна предпоставка за многото катастрофи у нас е лошата като цяло и недобре поддържана пътна инфраструктура,смята той.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини