Пиано-спирки по крайбрежната алея на Балчик

На пиано-спирки по крайбрежната алея на Балчик летовниците ще могат да покажат музикален талант в дните между 15-18 юли, съобщават от общината за атракцията. Музикалните инструменти ще бъдат ситуирани на четири места край морето с очакване изпълнителите да почерпят вдъхновение от пейзажа.

Проявата е част от Дните на пианото в Балчик, които с подкрепата на Програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България" събира български и чужди инструменталисти. На откритата сцена пред културно-информационния център "Мелницата" ще свирят студентът от Кралската музикална академия в Лондон Галин Ганчев, учениците от Националното музикално училище "Любомир Пипков" Ивайло Василев и Мария Атанасова - носители на редица отличия, дует "Атмосфери" - Мила Михова и Александра Дичева от Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров".

За пиано феста се очакват и студентите от Националния университет по музика в румънската столица Букурещ Йонут Диакону, Карина Юта и Диана Негреану, посочват от общината. На форума ще се изявят и деца от школата по пиано в Балчик, от СУ "Климент Охридски" в Добрич и други млади таланти.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини