ЦСКА обяви продажбата на капитана си

ЦСКА обяви продажбата на капитана си Тиаго Родригес. Португалският полузащитник преминава в "Ал-Хазм" от Саудитска Арабия.

Червените не посочват каква е стойността на сделката, но отчитат, че "става въпрос за сериозна сума, отговаряща на класата на доказан футболист като Тиаго". Специализираният transfermarkt.com оценява Родригес на 2.3 млн. евро, но посочва, че той е преминал в новия си отбор срещу 1 млн. евро.

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков благодари на капитана за професионализма и лоялността му.

"Не е тайна, че през последните две години към него имаше засилен интерес от чуждестранни клубове. В името на високите ни цели за трофей и пробив в евротурнирите, от миналото лято насам ръководството отказа три много изгодни финансово оферти. Личните условия за самия футболист пък бяха несравнимо и в пъти по-добри от моментните му възнаграждения. Въпреки нереализираните трансфери Тиаго прояви разбиране, запазвайки своята мотивация и себераздаване с червената фланелка до края", казва Марков, цитиран от сайта на клуба.

Родригес дойде на "Българска армия" през лятото на 2017 година от "Порто". Той изигра 154 мача за ЦСКА, като остана на седем мача от рекорда на сенегалеца Ибрахима Гай, който е чужденецът с най-много срещи за отбора, пишат в сайта си червените.

Португалецът има 34 гола и 40 асистенции. Преди година той имаше ключова роля при победата с 3:1 срещу "Базел" в Швейцария, отворила вратата на ЦСКА за групите в Лига Европа. През май Родригес вдигна Купата на България след 1:0 срещу "Арда".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини