"Двореца" в Балчик очаква децата на фестивала "Пясъчни творения"

"Двореца" в Балчик очаква деца от цялата страна и от чужбина на фестивала "Пясъчни творения", съобщават от държавния културен институт за шестото издание на проявата, което ще се състои на 17 юли. Фестивалът е част от националния календар на Министерството на културата.

Малките летовници ще се съберат на плажа на архитектурно-парковия комплекс и ще трябва да изваят за час любими герои от приказки и анимационни филми или каквото друго решат с пясък, морски камъчета, миди и още природни материали.

Регламентът на събитието допуска ваятелите от три до 18-годишна възраст да бъдат подкрепяни от родителите си или други родственици. Регистрацията на участниците ще започне в 8.30 часа, посочват от културния център като напомнят на децата да си носят кофички и лопатки. В 11 часа авторите на най-интересните пясъчни творения ще бъдат наградени.

Пясъчното изкуство събра в досегашните издания на фестивала повече от 300 деца от България, Русия, Германия, Чехия, Швеция, Дания, Белгия и още редица страни, обобщават от държавния културен институт.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини