Иновативна седмица в ЕГ „Христо Ботев“:"Културата ще спаси света!"

Как  би изглеждала съвременната Мона Лиза? Какво е влиянието на мобилните телефони върху поведението на младежите? Кога говорим за опростачване на отношенията? Защо идентифицираме културата с народните традиции? На тези и много други въпроси ботевци дадоха отговор по време на иновативната седмица в гимназията, преминала под надслов „Културата ще спаси света“.

Културата през погледа на младите хора е също толкова разнолика, колкото и самото понятие. В това се убедиха всички участници и гости по време на третата изява на ЕГ „Христо Ботев“ като иновативно училище.

От 21. до 25. юни 26 паралелки  се бориха за вниманието на публиката и за всяка точка на журито, имащо нелеката задача да оцени предложените проекти по шест критерия. С  видеофилми, танци, скечове, възстановки на обичаи учениците преодоляваха епохи, континенти и галактики. Двадесет и шестте творчески работилници се оказаха тесни за въображението и таланта на ботевци, но пътя към почетната стълбичка поеха само тези, които успяха да убедят с оригиналност, спазване на езиковите норми, научност и познавателности създаване на интердисциплинарни връзки.

На върха в четирите випуска се подредиха:VIII A, IX Б, IX Г, X Д и XI Бкласове

Подгласници в ранглистата са: VIII Б, IX А, X Е и XI Д класове

Трето място завоюваха: VIII Д, IX Д, X А и XI Е

Артистичността ицялостният принос за успеха на проекта определи и носителите на много индивидуалните награди.

На най-емоционалните изпълнители, палци стискаха и гостите на иновативната седмица – иновативното училище Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици "Алеко Константинов", гр. Правец и неиновативното училище Средно училище "Братя Петър и Иван Каназиреви", гр. Разлог, които бяха гости във връзка с реализирането на дейностите по НП „Иновации в действие“. Без съмнение всички те вече знаят, че за ботевци културата не е абстрактно понятие. Културата дава свобода, но в същото време задължава. Тя е отговорността да бъдем българи, но да мерим постиженията си с аршина на световната култура.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини