Бойко Рашков отказа да се срещне с главния прокурор

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков отхвърли отправената му от главния прокурор Иван Гешев покана за среща. Пред бТВ той заяви, че би се отзовал на подобна покана на следващия главен прокурор.

Вчера Иван Гешев покани на работна среща Рашков. Това стана само няколко часа след като вътрешният министър заяви, че новоназначените шефове на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Държавна агенция "Национална сигурност" ще бъдат извикани на разпит в прокуратурата, като предположи, че това е опит да се разстрои работата в министерството по проверката за нерегламентираното използване на специални разузнавателни средства (СРС) с цел подслушване на политици.

Отново вчера от прокуратурата публикуваха информация със снимки, че Гешев действително се е срещал с новите началници на ГДБОП и ДАНС - Калин Стоянов и Пламен Тончев. Срещите обаче са били стандартни и работни, като са обсъждани теми около сътрудничеството между службите и прокуратурата, се посочва в съобщението и изрично се уточнява, че работната среща с Пламен Тончев е по негово искане.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    ©
    ©
    9 -4
    11:37, 3 юни 2021
    Прокурорът на организираната престъпност не го бръснат за слива.
  • 2
    Ка
    Карай да върви
    3 -5
    11:57, 3 юни 2021
    Нали Бойко Рашков след изборите Радев ще го направят посланик в евро страна за шума който е вдигнал.

Видеа по темата

Последни новини