Нинова посочи три причини да няма съюз с Татяна Дончева

Във фейсбук профила си соцлидерът Корнелия Нинова посочи три причини, поради които няма съюз с Татяна Дончева. На първо място тя обясни, че Дончева е искала да има промяна на името на коалицията и тя да се казва "БСП за България - Д21". Това можеше да блокира изобщо явяването ни на избори, тъй като подписката от 10 000 подписа за регистрация вече е събрана за старото име и до 26.05 няма време за нова подписка и регистрация с ново име, обясни Нинова. По думите й това е доста некоректно към другите, при участието на седем и повече партии, само "Движение 21" да фигурира в името.

Да бъде съпредседател на коалицията. Останалите 6 председатели на партии съвсем естествено не се съгласиха те да са странични наблюдатели. А и не е справедливо спрямо тях, с някои от които сме заедно много години. Да получи две водачески места за нея и заместника й и три на границата на избираемите плюс гарантирана субсидия, каквито възможности няма за всички, уточни тя.

В заключение тя добави, че всеки има право на избор. Тя пожела успех на всички участници в изборите. Ние днес продължаваме с подписването на споразумения с други партии и граждански структури вляво, добавя тя.

БСП обявиха, че са се разбрали за широка лява коалиция, в която да участва и "Движение 21" на Татяна Дончева.

По-късно стана ясно, че Татяна Дончева остава част от "Изправи се! Мутри, вън!". Информацията бе потвърдена от Мая Манолова.

Вчера председателката на "Движение 21" Татяна Дончева обяви, че участват в коалицията и са направили компромиси, които гарантират излъчване на здрава парламентарна група.

Припомняме, Манолова, Хаджигенов и Дончева се явяха като кандидати от коалицията "Изправи се! Мутри вън" и влязоха като шестата, най-малка, парламентарна група в 45-то Народно събрание.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бъ
    Българска панорама!
    4 -1
    00:04, 25 май 2021
    Единия червен боклук не хареса друг червен боклук!
Последни новини