Силно земетресение в Китай взе жертви

Земетресение с магнитуд 6,1 разтърси югозападната китайска провинция Юнан тази вечер, съобщи Европейската служба за мониторинг на земетресения (EMSC), цитирана от Ройтерс. Според китайска телевизия в резултат на труса има двама загинали.

Епицентърът на земетресението е бил на дълбочина 12 км и то е било последвано от вторични трусове, съобщи Европейската мониторингова служба. Китайската телевизия Си Джи Ти Ен написа в Twitter, че спасителите са открили телата на двама загинали. Телевизията съобщи, че още девет души са били извадени изпод отломки на сгради към тази вечер. 
  

Телевизията съобщава, като се позовава на местните власти, че пропадането на някои пътища наред със свличания са прекъснали някои транспортни връзки, но електричеството, телефонните линии и интернетът все още работят. 

Изданието "Глобъл таймс" написа в Twitter, че е било обявено извънредно положение от втора степен и вървят спасителни работи в град Дали, с население 134 000 души, намиращ се в провинция Юнан на около 24 км от епицентъра на труса.  

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ..
    ....
    1 0
    21:04, 22 май 2021
    Ех какъв пропуск на природата само 2 жертви , а би било добре да са 2 или20 милиона .
Последни новини