Критици на Корнелия Нинова учредяват ново крило в БСП

Критици на лидера на БСП Корнелия Нинова ще учредят утре Инициативен комитет, който да постави началото на Идейно-политическо обединение в БСП "Платформа "Социализъм ХХІ век". Сред участниците са Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Димитър Генчев, Албена Шавел, Чавдар Георгиев, Ана Пиринска, Георги Тодоров, Ана Ананиева, Явор Куюмджиев, Бойко Петев и Елеонора Ангелова.

"Къде се загуби лявото в България? След парламентарните избори от 4 април т.г. все по-често чуваме този въпрос. И с дълбока тревога констатираме, че в сегашния си вид БСП не е в състояние да даде убедителен и адекватен отговор. И още нещо се питаме: защо през последните пет години вместо в алтернатива, БСП се превърна в част от компрометираното статукво? Партията спешно се нуждае от промяна, за да има шанс да се представи достойно на предстоящия предсрочен вот и да възстанови доверието на левите избиратели. Промяна чрез нова стратегия – не агресия, а диалогичност; нова предизборна Платформа и нови лица", коментира в мейл до медиите една от организаторите Ана Пиринска.

На форума ще бъде прието Обръщение за политическите задачи пред БСП и левицата, а в дългосрочен план Обединението ще работи за възстановяване на идейната дискусия и на демократичното единодействие в партията.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ге
  Георги
  7 -2
  13:33, 14 май 2021
  Къде се загуби лявото , лявото се загуби заради такива като вас , които смятат , че вечно трябва да са ТЕ !
  Седейки с десетилетия в парламента , вместо да се оттеглят в даден момент и продължат да помагат те отново искат , да са само те.
  Не са малко примерите , който могат да се посочат,от най- ниско ниво до най -високо , когато още на другия ден излизат и започват да плюят.
  А години , с извинение са били на тази софра - Партията.
 • 2
  Че
  Черепа
  5 -1
  14:36, 14 май 2021
  Те са видели от ЦСКА -два отбора с едно име в родното първенство. И ще им казват бсп на младите и на старите. Както им е тръгнало ще последват участта на царската партия.
  • От
   Отговор
   2 0
   21:12, 14 май 2021
   Череп , Череп , Череп , Череп , Череп ....... , кое ЦСКА , това което 100 % , бяха български
   играчи , или сегашното , където 90 % са чернилки.
 • 3
  Зи
  зизи топ
  0 -1
  00:32, 15 май 2021
  в момента черепа дърпа конците на Радев и Курнела. Точно срещу това се противопоставят младите бесепари . Те искат Радев да не е кукла на Божков. Те изповядват или така я представят засега истинската социалдемократична идея за разлика от комунистическите догми , схоластика и едноична власт на Нинова. Искрено желаят да си върнат час от гласовете и никакви нови парашутисти на изборите....
  ...обаче те са си същите л@йна, но са по редки и не засъхнали от вятъра на промените!!!
  • От
   Отговор
   1 -1
   08:23, 15 май 2021
   Зизи топ , не се прави на ударен по главата с мокър парцал , защото бандита Борисов е в пъти по голям мошеник от въпросния Божков !
   И плюнката Плевнелиев , кого слушаше , тъй , че по леко !
  • Зи
   Зизи топ
   1 0
   10:44, 15 май 2021
   кои са тези млади бесепари,които искат промяна-Гергов,Дърева,Жаблянов ,и др.,които са хора на Станишев и на които Нинова показа вратата.Младите бесепари останаха с Нинова,но за съжаление тези старите отцепници ,който искат да се върнат пак във властта ще унищожат БСП,както стана съсСДС,много десни формацийки и резултата го виждаме на изборите.
 • 4
  Ге
  Георги
  0 0
  13:48, 15 май 2021
  Зизи , тук си напълно прав , и анализа ти е точен !

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021
Последни новини