Слави Трифонов: Борисов лъже за цената на изборите

Борисов лъже за цената на изборите. Това написа в личния си профил във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Всъщност, още на 4 април, в деня на изборите, Борисов заяви следното: "Това са най-скъпите избори. Близо 50 милиона лева сме дали за машините. Над 150 милиона лева според мен ще излязат изборите и ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 милиона лева, вместо да отиват за хората, за повишаване на доходите, пенсиите".

Според Трифонов фактите са, че за машините за гласуване не са давани 50 милиона лева. Той определи това твърдение на Борисов като лъжа. В договора, сключен от старата ЦИК, ясно е записано, че закупуването на 9600 машини, така че те да станат държавна собственост, струва 36 милиона лева без ДДС или 43 милиона лева с ДДС. И в тази цена влиза всичко - устройствата, софтуерът, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите, уточнява Трифонов.

Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си иска. В случая лъжата на Борисов е свързана с разлика от 14 милиона лева. А 14 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 14 милиона лева може да бъде закупен един медицински хеликоптер, който да спасява човешки животи. Казвам това и по повод поредния крещящ случай за нуждата от такива хеликоптери, този път с финансиста Владимир Каролев пише още той.

Според Трифонов вотът на 4 април е струвал 101 649 500 лв., докато Борисов твърдял, че общата стойност била 150 млн. лв.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ^
    ^
    2 -2
    20:30, 10 май 2021
    Буци за какво ли не е излъгал през годините.
Последни новини