Кулинарните приключения по 24К през май

Бон Апети, сезон 5
Премиера: 3 май 2021 г. от 11:30 ч.
Излъчване: Всеки ден от 11:30 ч.

В новия 25 епизод на „Бон Апети“ любимото кулинарно дуо Лора и Стоян продължава да забавлява зрителите на 24Kitchen със своите изпитани рецепти и добър хумор. Вдъхновени от готварските традиции на Балканите, Средиземноморието и Близкия изток, те ни отвеждат на едно интересно и вълнуващо приключение. Двамата готвачи очароват със страстта си към вкусната храна и ни провокират да влезем в кухнята и да готвим с тях. Във всеки епизод има бърза рецепта за тези, които разполагат с малко време да приготвят ястие за себе си или за близките. Има и такава, приготвена с леснодостъпни продукти, които се намират във всяко домакинство. И тъй като в живота делниците винаги са последвани от празници, Лора и Стоян предлагат рецепта, достойна за специален повод.

Забележителни места за хранене, сезон 2
Премиера: 6 май 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

В „Забележителни места за хранене“ най-обичаните ценители на кулинарията на Великобритания развеждат водещия Фред из любимите си ресторанти, за да изследват кое е това, което ги прави толкова специални.

Храна и огън, сезон 1
Премиера: 7 май 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

Шведският готвач и визионер Никлас Екстедт изпепелява конвенционалните правила за готвене в тази огнена поредица, връщайки зрителите към „аналоговото готвене“, описано като „висококвалифициран подход към кулинарията, който разчита на въглища вместо на готварски печки“. Никлас винаги е бил пленен от огъня и начина, по който той може напълно да промени вкуса на храната. Сега той пътува по света, за да изпита разнообразни и често древни техники, използвани в различни региони до днес. В Тексас, САЩ, той изучава изящното изкуство да готви в ями за барбекю, a в Перу се среща с водещи съвременни готвачи, които черпят вдъхновение от своите предци - инките. В тази поредица, включваща зрелищни кадри, следваме Никлас и до Страната на баските в Испания, Истанбул в Турция, Неапол в Италия, и до Финландия, който през цялото време изследва как древните огнени техники се превръщат във вдъхновение за нови хранителни тенденции.

Мексиканска кухня с Пати, сезон 8
Премиера: 12 май 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Осмият сезон на „Мексиканска кухня с Пати“ ще ни пренесе в регион на Мексико, до голяма степен непознат за външния свят. Простирайки се по западното крайбрежие на северно Мексико - от величествената планинска верига Сиера Мадре, до малките градове, разпръснати по плажовете на Тихия океан, и през плодородните земеделски земи между естествените реки и изкуствените язовири - Пати ще пресече щата Синалоа, считан за житницата на Мексико.

Изследвайки Синалоа по суша, по вода, с влак, пеша и дори с муле, Пати ще научи защо жителите се гордеят с регионалната си кухня, традиционните техники за готвене и уникалните съставки. Тя ще търси впечатляващи морски дарове с местни готвачи по плажовете на Масатлан, ще събира стриди и ще ги опита направо от водата в Алтата, ще търси традиционни рецепти, запазени в синалоанските планини, и ще научи повече за местните продукти от региона от фермерите в Кулиакан. Тя ще посети и няколко места, все още неоткрити от външни лица, като „Вълшебния град“ Мокорито, за да пробва chilorio, истински специалитет от Синалоа, и в Ел Фуерте, за да научи за миналото му на минен град.

Пати ще продължи своето изследване на еволюцията на мексиканската храна и в САЩ. Ще посети Тусон, за да опита някои любими тамошни специалитети.

Мери Бери – тайните на именията 
Премиера: 12 май 2021 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

В тази разкошна нова поредица от четири части Мери Бери изследва някои от най-обичаните старинни къщи в страната през призмата на това, с което е най-известна – кулинарията.

Ексклузивната покана към Мери да посети тези невероятни къщи ще я отведе далеч от познатите утъпкани туристически пътеки, за да я срещне със семействата, които притежават тези изключителни домове, и техния начетен, отдаден персонал. Разкривайки детайлите от живота както на горните, така и на долните етажи, тя ще посети градините, кухните и личните помещения, и ще открие тайни, които обикновено са запазени само за приятелите и семейството. Вдъхновена от това, което открива, Мери ще ни отведе в кухнята на къщите, за да създаде своите чудесни ястия, които са вдъхновени от традициите, предавани в тези необикновени домове.

Всеки епизод ще завърши с уникално пиршество, което ще обвърже миналото с настоящето, като същевременно ще отдаде почит на богатата история и влияние на имението.

Известна с пищното си гостоприемство, Мери ще посети величествените домове Highclere Castle или Downton Abbey в Хемпшир, Goodwood House в Съсекс, изискания замък Powderham в Девън и царствения дворец Scone в Perthshire, Шотландия.

Мери Бери – изпитани рецепти
Премиера: 18 май 2021 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

Колкото и трудно да изглежда едно ястие, Мери намира начин да го направи безупречно. Във всеки епизод тя показва страхотни рецепти и технически съвети, за да е от полза както на начинаещия, така и на експерт-готвача, а същевременно споделя някои спомени за живота, семейството и приятелите си. 
Разкривайки рецепти и тайни, които биха били ценни във всяка кулинарна ситуация - от готвенето за семейството, до впечатляването на приятели, от натоварените дни, когато времето е оскъдно, до намирането на комфорт и уют в по-мрачните дни - Мери има перфектната изпитана рецепта, която никога няма да ви разочарова.
Мери също така посещава доставчици и производители, минавайки през целия процес на приготвянето на храната, като предоставя помощ и съвети на зрителите, независимо дали търсят идеи за официална вечеря или бързо решение за вечеря през седмицата.

Мери Бери – любими рецепти
Премиера: 21 май 2021 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

Обичаната и ценена из цяла Великобритания Мери Бери с радост ни представя някои от най-вдъхновяващите си ястия. Тя ни показва как да ги приготвяме и споделя своите изключителни знания, натрупани благодарение на повече от 50 години опит. В осем възхитителни епизода Мери изследва местата и храната, които обича най-много – от морския бряг, провинцията и фермерските пазари, до билковите и зеленчукови градини, и любимия ѝ дом.
Мери се връща към моментите от миналото си, които са я накарали да се влюби в готвенето - наслаждава се на един от най-старите магазини за сладолед в страната, лови скариди по крайбрежието, отдава се на речен риболов, изследва нови начини за отглеждане и продажба на продукти, свързва се отново със стари приятели, които споделят нейния подход, и нови, които отглеждат продукти на градските покриви.
Между тези приключения Мери се завръща в кухнята си, където се чувства истински у дома. Във всеки епизод тя приготвя пет апетитни рецепти, всички направени само с няколко прости, достъпни съставки.
Но най-голямата радост от тази поредица е уникалното присъствие и способността на Мери да покаже „как се прави“.  Тя ни представя ястия, които зрителите могат да пресъздадат у дома, а вкусният резултат ще допадне на всички!

Лесни рецепти с Найджъл Слейтър 
Премиера: 10 май 2021 г. от 18:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 18:00 ч.

Домат и моцарела, говеждо и хрян, ревен и яйчен крем, агнешко и фета... Защо комбинацията между някои съставки просто сработва? В тази поредица Найджъл Слейтър изследва класическите кулинарни съчетания и принципите, които стоят зад тях, като открива ценни основни правила, които ще насърчат зрителите да създадат свои собствени вкусни комбинации у дома. Докато интуитивният готвач експериментира със съчетания като горещо и студено, меко и хрупкаво, сладко и кисело, той също се среща с хора, които имат страстта и опита да създават любими съчетания на храни. Найджъл черпи идеи за нови комбинации, които са лесни за постигане, но и вълнуващо вкусни. Един кулинар никога не спира да се учи!

Рецепта на деня с Найджъл Слейтър
Премиера: 14 май 2021 г. от 18:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 18:00 ч.

Найджъл Слейтър използва кулинарната си креативност, за да създава страхотни ястия, като ни показва как да извлечем най-доброто от съставките в шкафа, хладилника или фризера. Всички разхищаваме твърде много храна и Найджъл ни показва, че с малко въображение можем да използваме всяка част от нея, за да създадем ястия, които са вкусни и се приготвят лесно. Найджъл готви ястие за всеки ден от седмицата. Той се застъпва и за „местния магазин“ и във всеки епизод посещава различен малък търговец, за да получи съвети от хората, които най-добре познават продуктите си. В замяна на техния опит и стока, Найджъл ги посещава в техните домове и приготвя вкусна храна с продуктите от техните шкафове, хладилници и всичко, което имат налично - така отново показва своите импровизационни умения в кухнята.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021

Случаен виц

Последни новини