Тържествена литургия в „Свети Георги”, предстои ремонт на църквата

    За големия християнски празник Гергьовден днес  хасковският храм „Свети Георги победоносец" отрано беше посещаван от вярващи. Тържествена света литургия отслужи именикът отец Георги. В ритуала участваше и отец Митко.

    Спазвайки традицията миряните целуваха иконата на Свети Георги за здраве и успех, други я докосваха с ръка.

    В църквата е предвидено да се извърши ремонт – вътрешен и външен. Ще се ремонтира камбанарията, която е компрометирана. Ще се смени и купола. Идеята на Църковното настоятелство е дейностите да започнат през септември тази година. При необходимост е възможно храмът да бъде затворен за няколко дни за посещение на миряни.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      ХХ
      Х Х Х
      32 -3
      12:09, 6 май 2021
      Църквата, е молитвен дом, а не някой атракцион да снимате вътре. Търсете си други неща за снимане, и оставете хората да си запалят свещичките, и да се помолят на спокойствие. А ако може да четете, ще видите че на входовете на всички Църкви пише, ЧЕ СНИМАНЕТО Е ЗАБРАНЕНО. А ако търсите сеир, може да снимате, на много други места. Така че си търсете сензациите някъде другаде, а не в църквата.
    • 2
      А какво стана с църквата в кв Орфей?
    • 3
      По
      Попа
      3 0
      23:45, 6 май 2021
      Евгения Ангелова и Делян Добрев от Герб и владиката Николай не дават обяснения на простите .Вожда им казва аз съм прост и вие сте прости затова се разбираме.
    • 4
      Ко
      Коко
      0 -3
      23:45, 6 май 2021
      Каква е тази грозна жена на заглавната снимка? Прилича на дявола.
    • 5
      Ст
      Стефан
      0 0
      08:03, 7 май 2021
      Чудесно време за започване на ремонт на камбанарията - септември... А зимата ще продължи ли? Или майсторите лятото има друга частна работа..
    Последни новини