РИОСВ – Смолян отбеляза 22 април – Деня на Земята

    По повод 22 април – Деня на Земята, РИОСВ – Смолян награди победителите в 2 конкурса, организирани от инспекцията.
    От 15 часа в сградата на екоинспекцията бяха наградени победителите в конкурса за изработване на къщички за птички. Повечето от къщичките вече са поставени и готови да се превърнат в дом за птиците. По време на награждаването беше разпечатана кутията със събраните от благотворителния базар средства. Сумата от 900 лв. ще бъде използвана  за организирането на детска работилница по повод  Европейският ден на „Натура 2000“ и 22 май – Деня на биоразнообразието и дарение за  „Спасителният център за диви животни на Зелени Балкани“ в Стара Загора. В центъра  ежегодно постъпват повече от 1000 нуждаещи се от помощ редки и застрашени диви животни, а дарените средства ще помогнат на специалисти и доброволци за изхранването и грижите по лечение, рехабилитация, размножаване и връщане в природата на защитените животински видове. 
    По-късно през деня бяха наградени победителите в литературният конкурс „Кой, ако не ние?“, организиран от РИОСВ – Смолян и Регионалната библиотека „Николай Вранчев“. Участие в конкурса взеха 47 творби , изпратени от младежи от цялата страна, които чрез своите разкази, есета и стихотворения заявиха своята съпричастност към опазването на околната среда. 
    Експерти от инспекцията взеха участие в инициатива на Българският младежки Червен кръст, в рамките на която беше засадено дърво от вида Липа. По този начин младежите отправиха своето послание за Деня на Земята, под мотото „Да възстановим нашата планета Земя“.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини