Борисов обвини Христо Иванов и ДПС, че му организирали преврат

Премиерът в оставка и в отпуск Бойко Борисов се появи на извънреден брифинг в централата на партия ГЕРБ.

Планът за възстановяване е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос дали ще се яви в Народното събрание на 21 април.

„Защо да се явя, като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин“, каза той.

Въпреки това в крайна сметка Борисов щял да благоволи да отиде в парламента в сряда.

Според него на новите партии им трябва служебно правителство на Румен Радев и "след месеци на репресии да постигнат по-добър резултат".

Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

„Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли. Умолявам колегите най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план“, каза още той.

Според Борисов след сформирането на новото народно събрание ДПС винаги гласува с опозицията и вече на всеки трябвало да стане ясно, че те нямат нищо общо с ГЕРБ.

"Росенец" вече няма да бъде закачан - бъдете сигурни! Бъдете сигурни и че няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да има по-спокоен парламент", каза Борисов.

По думите му "летният преврат, започващ от "Росенец" и Христо Иванов, е добре координиран между "Да, България" и ДПС".

"За всички стана ясно, че ГЕРБ не е имала, няма и няма да има договорки с ДПС. Сега ще питате ли има ли тайна договорка между ДСП и ДБ?", посъветва журналистите премиерът в оставка и отпуска.

Той обясни и кога ще дойде времето на законодателна промяна за въвеждане на мажоритарен избор на депутати.

"Знаете ли кога ще го направят? Когато по някакъв начин дори и физически се разправят с ГЕРБ", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни и защо е разпуснат Националният оперативен щаб.

"Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб, да го назначат. Д-р Симидчиев (Александър Симидчиев от Демократична България бе избран за председател на комисията по здравеопазване в НС) да дава указания. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка.

Борисов използва случая и да припомни колко добре е управлявал България.

"Благодарение на мен - колкото и да е нескромно, вие не разбрахте, че има миграционна криза. Приеха ни в банковия съюз и чакалнята на Еврозоната. Рейтинговите агенции постоянно ни вдигат рейтинга. Справихме и с финансовата криза. Сега като гледам резултатите от вчера имаме 1076 нови случаи на коронавирус - може би най-ниско новозаразени за региона. Това показва, че имаме много умело управление на пандемията", добави той.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    3,
    3,14
    15 -4
    12:04, 18 апр 2021
    Как и защо позволихме на едно недостойно човекоподобно да съсипе България?
    • От
      отговарям
      4 -1
      15:07, 18 апр 2021
      виж колко малко са гласували. негласувалите са си бъркали по дупките. гласувалите са повечето имбецили. прав беше картофоглавия. на прост човек чеп се набива
    • Ср
      Срам за Нацията ни
      4 -2
      11:19, 19 апр 2021
      Срам за Нацията ни и за самите нас е толкова долно същество да го допуснем до властта.Бог отрежда справедливост и тя вече се случва , но грешката с Борисов , ни никое от нашите деца няма да ни прости......
    • Що
      Щото
      1 0
      11:38, 21 апр 2021
      в България повечето са човекоподобни
  • 2
    Бу
    Буци III
    12 -1
    16:34, 18 апр 2021
    Крадливото бичмe е много наплашено.
  • 3
    От
    Отговор
    10 -3
    22:57, 18 апр 2021
    Толкова години управлява тази държава , и все някой друг му е виновен.
    Долно , просто , безочливо и нагло говедо !
    Преобърна и съсипа живота и бизнеса на безчет хора.
    Господ да те накаже дано , проклет да си ,Амин !
  • 4
    Ти
    тиквун
    10 -2
    06:38, 19 апр 2021
    много е сърдит тиквун и обиден на народа защо няма още едно мандатче
    • Ам
      Ами
      1 0
      11:42, 21 апр 2021
      сърдит и обиден,не разбрахте ли ,че той си готви президент да става
  • 5
    По
    Порчо
    4 -2
    17:49, 19 апр 2021
    Слабо Тиквеник, много слабо!
    Някакво превратче, някакви договорки...
    А как едно време от трибуната на Народното събрание със силен глас оповестяваше как Доган те бил поръчал. А сега не смееш дори да преминеш покрай сградата на Парламента.
    Скоро и покрай Президентството няма да смееш да минеш, защото те тресе патологичен комплекс от Президент Радев. Защото той е всичко това, което ти си искал да бъдеш, но не си!
    Остана си едно злобно страхливо мутре, изтъкано от комплекси към големите мутри, към силните, към умните хора, към учените, към комунисти, социалисти и други с много по-голям капацитет от теб. Затова като отидеш в централата на ЕС, козируваш и набиваш крак като новобранец и се шашкаш и дрънкаш глупости и простотии! Е-ех, шуте! Защо не си остана при прасетата на село? Ходи събирай помия, сади картофи и мухай филии с мас! Там където ти е средата, сред простите!
    • Ес
      ЕС и НАТО бдят
      3 -3
      19:43, 19 апр 2021
      Простаци с шумкарски манталитет налазиха парламента. Надойдоха от села и паланки с л@йняните цървули,изгладнели и озлобени.Готови за разправа ,готови да унижават, да обиждат,да псуват,да крадат,да издевателстват.Бесилките и ковчезите, агресията и наглостта са тяхното верую.
      В главите им дъни залпа на Аврора.Искат да разстрелват,да бесят,да бичуват,да арестуват....
      Горните злобни душици с шумкарско-революционен устрем и ентусиазъм--със садистичо-мазохистично перманентно чувство за реванш и отплата, трябва най-после да разберат------'-------Историята се повтаря винаги два пъти...
      Първият път,като трагедия......вторият,като фарс...казал го е К.Маркс- вашият любимец.
      Вие сте във второ действие,както и вашите народни избраници.....
      За Слави,Мая,Христо Иванов,Радев и ортаците им Карадайъ и Корнелия ,само след месеци знаете ли колко ще си ги спомняте....
      Колкото си спомняте за Бареков или Жорж Ганчев.
      Ха ха ха ха

Още новини

Последни новини