6 села в община Стамболово с нов водопровод за 6 млн. лева

  Подмяна на напорен водопровод тече в община Стамболово, област Хасково. Това е извършено в селата Гледка, Голям извор, Зимовина, Долно Ботево и Царева поляна. На финалната права е строителството в общинския център Стамболово.

  Прокарването на водопровода става по иновативна технология - чрез метода сондиране, а не чрез изкопаване. Правят се дупки през 100-200 метра и се прокарва тръба. Така не се налага изцяло да се разрушава пътната настилка.

  Дейностите се изпълняват по проект. Възложени са на консорциум, в който влизат две фирми – от Шумен и Хасково. Проектът е по програма „Развитие на селските райони“ към Държавен фонд „Земеделие“. Той е на обща стойност за над 6 млн. лева с ДДС, заяви кметът на община Стамболово Аднан Йълдъз. В цената влиза възстановяване на пътната настилка.

  В тези 6 села имаше необходимост от извършването на този ремонт, тъй като той тръбите бяха амортизирани. Имаше затруднения с водоснабдяването и се е стигаше до водни режими през лятото, обясни Аднан Йълдъз. Според него, проблемът с водоснабдяването трябва да бъде решен с изпълнението на проекта, който трябва да приключи до няколко месеца.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ке
   Кеворк
   19 0
   19:19, 17 апр 2021
   ДФ "Земеделие" е в ръцете на ДПС! Какви общо има този фонд с водоснабдяването с питейна вода на селата?
  • 2
   Гл
   гледка
   14 0
   20:46, 17 апр 2021
   кога община Стамболово ще направи пътищата на с Гледка май там лапаница няма сялото село е във кал срам и позор във кой век живеем
  • 3
   Ст
   Стамболовец
   12 0
   21:48, 17 апр 2021
   Що не кажат че всеки ден спират водата в Стамболово, авария след авария. Сега как пущат новите тръби, като рушат старите за поливната вода, така ли трябва по проект да се прави?. Едно рушим друго правим което за нищо не става, с тези измислени майстори.
  • 4
   Ко
   Косатка
   1 0
   20:02, 18 апр 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • За
    Запознат
    1 0
    15:08, 19 апр 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
   До
   До запознат
   1 0
   20:05, 21 апр 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
   За
   Запознати
   1 0
   21:18, 21 апр 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
   Ма
   МАЯ КЬОСЕВА-СТАРА МОМА
   1 0
   18:21, 24 апр 2021
   Вода ще има

  Хороскоп за 07.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доста ще се колебаете за представител на огнените знаци. От това, какво точно предпочетете ще зависи удовлетвореността ви в края на деня. Оставете настрана въпрос, който само ви създава неприятности, и се посветете на перспективни дейности. Стабилизирате отношенията си със сърдечния партньор.
  07 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доброто ви настроение ще се отрази на околните и работата ще върви по-леко. Уверени и знаещи какво правите, ще доминирате с оптимизъм и конструктивна мисъл. Ако търсите работа засилете контактите си, със сигурност ще намерите подходящо предложение или сами ще започнете свой бизнес.
  07 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще прегърнете една идея и ще заживеете с планове за нейното осъществяване. Това ще повиши настроението ви, ще ви направи активни и по-добри. Не пренебрегвайте текущите си ангажименти, отделете време на всичките си задачи. Възможно е да получите новина, която ще внесе яснота в очакванията ви.
  07 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сред колегите ще наложите вижданията си по конкретна задача, така, че да я свършите в срок и с нужното качество. Печалбите ви ще се увеличат, предвид факта, че за същото време ще отхвърляте повече работа. Ще имате изяви в сферата на туризма, рекламата, недвижимите имоти и обменът на информация. За някои ново запознанство и любов.
  07 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
  07 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще имате работа по дома и въпреки предложенията на близки и приятели ще предпочетете да я свършите. Това ще бъде добре за вас, още повече че обичате да нямате несвършени задължения. Нуждата от глътка свеж въздух обаче ще си каже думата и нищо чудно да прекарате известно време на интересно място с приятелите си. Бъдете спокойни - ще имате време за всичко.
  07 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Търсенията ще ви срещнат с близки на сърцето ви хора. Не помрачавайте деня си с нездрави мисли и не натоварвайте и други с тях. Здравословното ви състояние се подобрява. Насочените ви към конкретна задача действия ще доведат до резултат. Не си и помисляйте да не изпълните обещанията си.
  07 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Благоприятно развитие на начинанията ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане и мързел, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, а това допълнително ви стимулира.
  07 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  07 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добри намерения, както по отношение на деловите си задачи, така и в личен план. Ще ви се отдаде да свършите много работа и в същото време да си починете. С ведрото си присъствие ще наситите атмосферата, правейки деня на всички покрай вас приятен. Не подценявайте едно важно до себе си присъствие.
  07 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви промени както в професионален, така и в личен план. Радвате се обаче на подкрепата на всички около вас, които няма да останат безучастни към въпросите, които ви вълнуват. Стойте настрана от неприятности, които е възможно да ви съпътстват днес. Човек близък до вас ще ви покаже по-специалното си отношение, което доста ще ви поласкае.
  07 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Финансовите реализации днес ще направят по-спокойни както почивката ви, така и ремонтите, които предвиждате. На особена почит ще се радват държавните служители, които са в позиция да взимат важни решения. Други ще се интересуват от изгодни кредити или покупка на недвижим имот.
  07 май 2021

  Случаен виц

  Последни новини