Меркел получи първата доза от ваксината на "АстраЗенека"

Германската канцлерка Ангела Меркел получи първата си доза от ваксината срещу Ковид-19 на компанията "АстраЗенека", каза днес правителственият говорител Щефен Зайберт, цитиран от ДПА.

Шейсет и шест годишната Меркел се ваксинира с препарата на "АстраЗенека", който в Германия е определен за хора над 60 години.

Вицеканцлерът Олаф Шолц, който е на 62 години, днес също бе ваксинират с "АстраЗенека".
Досега 18,5 процента от хората в Германия са получили поне една доза ваксина срещу Ковид-19, показват данни на института "Роберт Кох".

Здравният министър Йенс Шпан заяви, че на една трета от германците до края на май би трябвало да бъде предложена първа доза от ваксина срещу Ковид-19. През лятото Германия би трябвало да може да престане да следва строгите си правила за приоритетно ваксиниране срещу ковид, каза той на пресконференция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    Вервам
    2 -2
    09:23, 17 апр 2021
    Както вервам че Еуропа се грижи да живеем добре. Неее Еуропа не ни ограбва. Не ни взима природните богатства за 60 годишни концесии. Не работим в техни заводи за по 450 еуро. Колко ИМБЕЦИЛ требе да си за да си помислиш , че богаташ като еуропа ти мисли доброто. Кога в историята капиталист е дал на бедняк.
Последни новини