Емоционалното оръжие на 12-те зодии

Чувствата ни определят като хора. Понякога дори повече, отколкото бихме искали. Но ако се вярва на астролозите, всеки знак е способен да използва някоя от емоциите си като тайно оръжие.

Овен: гняв

Всеки, който го познава добре, знае, че Овенът може да пробива стени с главата си. Но малцина подозират, че използва точно това чувство като мощно оръжие. Защото в моментите на ярост мисли най-ясно и прави най-изненадващите открития.

Телец: нужда

Въпреки че външно изглежда силен, Телецът е вечният нуждаещ се: от семейство, от приятели, от сигурен и уютен дом, от хармонична работна среда. Опирайки се на това свое качество, Телецът съумява най-добре да се погрижи за себе си и да получи онова, което иска от живота.

Близнаци: риск

Любопитните Близнаци непрекъснато търсят предизвикателства. Рисковете не само че не ги плашат, но дори ги подтикват към действия, защото малко повече адреналин не вреди. Близнаците се възползват от това свое качество, за да печелят възхищението на околните.

Рак: страх

Докато повечето знаци се стремят да прикриват страховете си, Раците ги използват съзнателно като оръжие. Да преодолеят страха си като Близнаците? Никакъв шанс! Ракът е доволен, когато не се налага да изпълзява от черупката си, тоест да напуска зоната си на комфорт.

Лъв: гордост

Гордият Лъв е амбициозен и самоуверен. Тази здравословна самоувереност и осъзнаването на собствената му значимост е една от най-силните му страни. Въпреки царствените си жестове обаче, които дават да се разбере, че стои на върха на Творението, Лъвът е способен на задълбочен самоанализ.

Дева: гнусливост

Не минава ден без чистоплътната Дева да се погнуси от нещо. Макар на околните да им се струва преувеличено, Девите извличат голяма полза от това свое качество. Благодарение на острия си ум те успяват да подредят своя свят така, както на тях им е изгодно.

Везни: любовна мъка

Везните са влюбени в любовта. Колкото и патетично да звучи, това чувство им е най-присъщо. Опияняват се дори от любовната мъка – страстта е техният двигател. От всяко разочарование в любовен план извличат както негативи, така и позитиви и печелят от това.

Скорпион: ревност

Този воден знак е много ревнив. Ревността събужда у него неподозирана сила и освобождава мощна енергия. Нищо чудно, че тази емоция подтиква амбициозния Скорпион към високи постижения. Никой не умее по-добре от него да прави капитал от това противоречиво чувство.

Стрелец: безгрижие

Спонтанният Стрелец живее за момента. Той не хаби излишни мисли за бъдещето. Доверието му е безгранично. Вярва в щастието и умее да го привлича като магнит. В ситуации, в които другите знаци се колебаят как да постъпят, Стрелецът отдавна се е поддал на настроението си.

Козирог: скука

Другите знаци може и да се боят от скуката, но Козирогът вижда своята сила именно в нея. Той няма нищо против да изпълнява монотонни дейности, например да попълва часове наред екселски таблици. Дори напротив: скуката му помага да се фокусира и да кали търпението си.

Водолей: самотност

Водолеят често минава за аутсайдер. Но за него това не е проблем. В самотата той намира вдъхновение и черпи най-голямата си сила от нея. Това му помага да се справя с трудности, защото така или иначе знае, че може да разчита само на себе си.

Риби: тъга

Тъгата няма много място в нашите общества, но Рибите виждат най-голямата си сила именно в нея. Те се отдават на това дълбоко и не особено приятно чувство с цялата си страст. Понякога тъгата им помага да манипулират околните, които безуспешно се опитват да ги разведрят. Хитро, нали?

Източник: Obekti

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини