Ердоган обяви нови ограничителни мерки в борбата с коронавируса

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че правителството е взело решение за въвеждане на по-строги ограничителни мерки в борбата с коронавируса през първите две седмици на започналия днес месец Рамазан и за частичен локдаун, съобщи турският телевизионен канал НТВ. Ердоган посочи това след заседание на кабинета, на което е била обсъдена ситуацията с пандемията на фона на рязкото увеличение на новозаразените в Турция през последната седмица.

Ердоган подчерта, че ако не бъде постигнaто очакваното подобрение на ситуацията, ще се премине към още по-строги мерки.

Той уточни, че локдаунът през уикендите ще продължи, а през делничните дни се въвежда забрана за излизане от 19 часа вечер до 05.00 часа сутрин.

През месеца Рамазан ресторантите и заведенията за хранене ще работят само в определени часове, като предоставят само храна за вкъщи, а фитнес залите ще останат затворени.
Ердоган каза, че ще бъдат наложени ограничения за пътувания между градовете, както и забрана за ползване на обществения транспорт от лицата над 65 години и тези под 18 години.

Забранено е и провеждането на годежи, сватбени тържества и събирания до след празника Рамазан байрам, който е в края на месеца Рамазан.

Всички ученици с изключение на 8 и 12 клас ще преминат към онлайн обучение.

Новите мерки за срок от две седмици влязат в сила от 14 април.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини