Арда на исторически първи финал в турнира за купата на България по футбол

Отборът на Арда Кърджали се класира за първи път за финала в турнира за купата на България по футбол. Това стана факт след победа с 1:0 над Славия на реванша от полуфиналите. Преди седмица двата отбора завършиха 0:0 в Кърджали.

Единственото попадение в срещата реализира централният бранител на гостите Алекс Петков в 26-ата минута, когато засече с левия крак центриране от корнер на Иван Тилев

Срещата на стадиона в столичния квартал "Овча Купел" започна много динамично и в първите минути и двата отбора потърсиха гола. Най-близо до него бе Емил Виячки от тима на Славия, който с много красив ножичен удар нацели страничната греда на вратата на Иван Караджов.

Така се стигна до 26-ата минута, в която нерешителни действия на бранителите на "белите" позволиха едно центриране от корнер да достигне до Алекс Петков, който намери топката от въздуха и не остави шансове на вратаря Светослав Вуцов за 0:1.

След попадението играта не се промени особено и атаките следваха една след друга.
Славия получи прекрасна възможност да изравни малко преди почивката, след като Радослав Кирилов спечели дузпа за тима си. Крилото влезе в наказателното поле на Арда и бе препънат от Милен Желев.

Главният съдия Драгомир Драганов посочи бялата точка без колебания. Зад топката застана Димитър Рангелов, но ударът на нападателя бе отразен майсторски от стража на гостите Иван Караджов.

През второто полувреме играта се понакъса заради големия брой смени и чеситите нарушения и на двата отбора.

Още веднъж обаче вратата на Арда бе спасена от гредата след удар на Владислав Узунов четвърт час преди края.

Във финала на турнира за купата на България на 19 май Арда ще играе с победителя от втория полуфинал между Лудогорец и ЦСКА-София. Резултатът след първия мач е 1:1.

За старши треньора на Арда Николай Киров пък това е трето класиране на финала на турнира в последните четири сезона. При предишните два случая той спечели и загуби по веднъж с тима на Ботев Пловдив. Днешният мач пък бе повторен дебют за старши треньора на Славия Златомир Загорчич.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини