Мика Зайкова ще открие първото заседание на 45-ото Народно събрание

Новоизбраното 45-о Народно събрание ще проведе първото си заседание на 15 април от 9.00 часа в старата сграда на парламента на пл. "Народно събрание" 2, съобщи пресцентърът на парламента.

Събранието се свиква с указ на президента Румен Радев на основание чл. 75 от Конституцията на Република България. Заседанието на парламента ще бъде предавано пряко по БНТ и БНР.
Съгласно Конституцията (чл. 76) първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител. В 45-ото Народно събрание това е Мика Зайкова, се посочва в съобщението.

От парламентарния пресцентър припомнят, че на първото заседание народните представители ще положат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

От пресцентъра информират още, че президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на първото пленарно заседание. Румен Радев ще отправи обръщение към народа и Народното събрание. Очаква се изявления да направят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. След това ще бъде избран председател на 45-ото народно събрание. Председателят ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово, се посочва в съобщението.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Да
    Дамян
    3 -2
    18:33, 13 апр 2021
    Хората,които неистово искат електронно гласуване , извоюваха да гласуват с вдигане на ръка в старата сграда на Народното събрание и да ги броят квестори. Явно отчаяно се нуждаят от символа " Съединението прави силата" , но нито са съединени, нито ще са силни.Не може единствената спойка да ти е омразата , много по-важно е да дадеш знак какво по-добро за хората и държавата ще направиш.
  • 2
    Шо
    Шоуто е пълно
    2 -2
    18:47, 13 апр 2021
    Теливизионера Славчо и неговите много умни сценаристи дълги години ни внушаваха от малкия екран че, думата депутат е мръсна дума, че депутатите спят на банките, пишат си командировки и нищо не правят. От което рейтинга на народното ни събрание е едно от най-ниските с години. Сега ще видим дали ще го вдигнат този рейтинг или ще направят по-голям театър.
Последни новини