Областният управител определи пожароопасния сезон. Започва от 14 април

Във връзка с повишаването на температурите, извършването на селскостопански дейности в земеделските земи, съседни на горските територии, извършването на ловна и туристическа дейност, и повишения риск от възникване на горски пожари, областният управител Недялко Славов със заповед определи пожароопасният сезон в област Смолян да бъде за периода от 14 април 2021 г. до 30 ноември 2021 г.

Вижте и самата заповед.

З А П О В Е Д

NoОК-03-02-120Смолян, 13.04.2021г.

На основаниечл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията, чл. 137, ал. 1 от Закона за горите и предложение с Рег. NoРДГ13-02265/12.04.2021г. на Директора на Регионална дирекция по горите Смолян във връзка с повишаването на температурите, извършването на селскостопански дейности в земеделските земи, съседни на горските територии, извършването на ловна и туристическа дейност, и повишения риск от възникване на горски пожари ЗАПОВЯДВАМ:

1.Определям за пожароопасен сезон в горските територии в област Смолян периодаот 14.04.2021г. до 30.11.2021г.

2.По време на пожароопасния сезон се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м от границите на горските територии.

3.Съгласно чл. 141 от Закона за горите, органите по пожарна безопасност и защита на населението, Изпълнителната агенция по горите и Регионалната дирекция по горите самостоятелно или съвместно осъществяват контрол по изпълнението на предвидените противопожарни мерки и мероприятия в горските територии. Непосредственото организиране на борбата с горски пожари се извършва от органите по пожарна безопасност и защита на населението със съдействието на държавните горски стопанства и държавните ловни стопанства, общините, собствениците и ползвателите на горски територии, както и на лицата, извършващи дейности в тях.Заповедта да се оповести публично на интернет страниците на Областна администрацияСмолян, Регионална дирекция по горитеСмолян и Изпълнителна агенция по горите.Копие от настоящата заповед да се изпрати на РДГСмолян,РД ПБЗН Смолян, ЮЦДП Смоляни кметовете на общини в област Смолян, за сведение и изпълнение,и на РИОСВ Смолян, за сведение.Контролът по изпълнението на заповедта възлагам на Владимир ГърбеловЗаместник областен управител на област Смолян.

НЕДЯЛКО СЛАВОВ   /П/

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини