За присъствено обучение в клас се връщат учениците от 1. до 4. клас, както и от 7., 8. и 10. клас

От днес се възобновява присъственият учебен процес за учениците от 1. до 4. клас и за задължителните групи за предучилищно образование, за учениците, които се обучават в специалните училища за ученици със сензорни увреждания, както за учениците от 5. до 12. клас, обучаващи се в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. Това се регламентира със заповеди на здравния и на образователния министър, и според графика за редуването на присъственото и на обучението в електронна среда от разстояние от 5. до 12. клас.

От 12 до 23 април присъствено в училищата ще се обучават също учениците от 7., 8. и 10. клас.

Допуска се в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, на дейности по интереси и на занимални, организирани в училищна и извънучилищна среда, за ученици до 4-и клас.

Във висшите училища от днес може да има практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти; семестриални изпити с практическа част, които не могат да са в електронна среда; държавни изпити и защити на дипломни работи.

След това, ако епидемичната обстановка позволява, от 26 април до 14 май в училище ще се върнат 5., 9. и 12. клас. На този етап е планирано от 17 май до 4 юни в клас да бъдат учениците от 6., 7. и 11. клас, предвижда графикът за редуване на МОН.

Випуските, които при редуването не попадат в графика за присъствено обучение, продължават да учат в електронна среда от разстояние.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини