Мая Манолова: Борисов иска свикване на Велико Народно събрание, за да остане премиер до живот

Бойко Борисов иска свикване на Велико Народно събрание, за да остане премиер до живот. Конституцията за втори път се превръща в средство да продължи властта си и още малко да е премиер, заяви днес Мая Манолова от коалицията "Изправи се! Мутри вън!" във видео на живо във Фейсбук по повод призива на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да се свика Велико Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на "Изправи се.БГ".

Ще има конституционен дебат и съдебна реформа, но дали тя ще изисква Велико Народно събрание ще решим ние - партиите на протеста, които сме първа политическа сила. Този път конституционният дебат ще е с експерти, конституционалисти, университетски преподаватели, граждани, магистрати. Конституцията няма да се пише от безхаберници за една нощ, допълва Мая Манолова.

Според нея Борисов вече не е в позицията да определя дневния ред нито на държавата, нито на парламента, тъй като на тези избори народът му е показал "червен картон". От него се очаква да изпълни конституционната процедура и да внесе предложение за кабинет. Тогава ще стане ясно, че той е в пълна изолация и че никой не иска повече нито Борисов за премиер, нито моделът, по който той управляваше, смята Манолова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Гл
    глас народен
    9 -5
    15:09, 7 апр 2021
    Бойко премиер Мая метреса на черепа.
    • Г.
      Г.М.
      7 -7
      15:19, 7 апр 2021
      Бойко няма с кого да направи мнозинство, затова по Конституция мандатоносител ще бъде „Шоуто на Слави“..............Бойко ще е ЛИДЕР НА ЕДИНСТВЕНАТА опозиция, ПРИ ТОВА ПОБЕДИЛАТА опозиция.......................Ще ни управляват победените, формирали новия отечествен фронт срещу ГЕРБ - Слави, Мая, Христо, Корнелия и ДПС......... Победени ни управляваха вече при Беров и Орешарски..............Резултатът е на лице – паралелна държава, международна изолация, спрени еврофондове..........
      В европейските държави лидерите поемат отговорност за управлението....... В България лидерите на победените се скриха – не могат да поемат отговорност да управляват и са прави, защото не могат........
      БОЙКО, ДАЙ ИМ ДЖИПКАТА ДА ТЪРСЯТ ПРЕМИЕР ЧЕ СТАНАХА ЗА СМЯХ... Белким, намерят Орешарски.
  • 2
    Ка
    как ще ни управляват
    5 -3
    16:41, 7 апр 2021
    Мая ще направи малко свирки и задни прашки на Карадайн от етническата партия и ще вземе нужните гласове за нов кабинет. А на Ангелчо най-много още едно байпасче да му сложат, да го позакрепят за да се вижда че мутресата все още си има мъж.
  • 3
    Це
    Цецо
    3 -3
    18:30, 7 апр 2021
    Недоразумението от Банкя е бита карта.
    • Ба
      бай Шиле
      3 -4
      18:54, 7 апр 2021
      Учиндолеца е недоразумение а Радев е тъпанар
  • 4
    Te
    tezi otsreshta
    0 0
    12:02, 8 апр 2021
    Няколко въпроса: Не разбрах, как като се свика Велико Народно Събрание, г-н Борисов, автоматично става "Премиер до живот"? Как в дебатите за Конституция ще участвуват "..експерти, ..университетски преподаватели....граждани"? Ще се излезе пред Парламета и като граждани на древна Елада, гражданите ще дават преложения и ще отхвърлят други? В крайна сметка кой ще реши кое работи и кое не?

Случаен виц

Последни новини