България игра борбено, но загуби от Италия

България игра борбено, но отстъпи на Италия с 0:2 като домакин във втория си мач от квалификациите за Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година. Гол на Андреа Белоти от спорна дузпа в края на първата част и дебютно попадение за резервата Мануел Локатели в края на второто полувреме е равносметката от срещата.

България започна агресивно срещата и още в самото начало създаде работа на вратаря Джанлуиджи Донарума. Нападателят на Специя Андрей Гълъбинов опита удар към вратата в наказателното поле, който обаче отиде право в тялото на стража на Милан. В 7-ата минута гостите имаха сериозни претенции за дузпа, но съдията остави играта да продължи.

В началото на втората част Италия отново имаше претенции за дузпа, след като Федерико Киеза падна в наказателното поле, но този път съдията не видя нарушение. В 58' и България имаше претенции за дузпа, като изглеждаше, че има основания за отсъждане на дузпа. Топката се докосна до ръката на играч на Италия, но съдията реши да остави играта да продължи.

В 72-ата минута "Скуадра Адзура" пропусна страхотен шанс да затвори мача с второ попадение. Бързо изпълнен свободен удар в средата на терена изведе Андреа Белоти зад гърба на отбраната на "лъвовете", а нападателят на Италия опита прехвърлящ удар, който преодоля стража Пламен Илиев, но срещна страничния стълб. Топката се върна обратно в Белоти, но при втория си удар стреля високо в аут.

В 83' Италия си подсигури победата с второ попадение. След многоходова атака топката стигна до Лоренцо Инсиние в наказателното поле, който върна малко по-назад към резервата Мануел Локатели, а дебютантът Петър Витанов не се пресегна да спре паса. Така Локатели овладя кълбото и с хубав удар към далечния ъгъл успя да се разпише - 0:2!

В следващите минути изглеждаше, че Италия доиграва срещата, но в 87' "адзурите" за малко да приспят отбраната на България и да вкарат трето попадение. Извеждащ пас към Чиро Имобиле хвана неподготвен Даниел Димов, който го допусна зад гърба си. Имобиле се озова сам срещу вратаря Пламен Илиев, но стражът на Лудогорец успя да спаси удара на голмайстора на Лацио.

На старта на този цикъл националите ни допуснаха загуба с 1:3 срещу Швейцария в София. Тимът ни влезе по ужасяващ начин в мача, допускайки 3 гола за 6 минути, които не можа да навакса, въпреки мобилизирането си през втората част. Италия започна своето участие в квалификациите с победа с 2:0 над Северна Ирландия.

Следващата среща за България от световните квалификации ще бъде гостуването на Северна Ирландия в сряда, 31 март. Италия пък ще пътува до Латвия за своя трети мач.

СЪСТАВИ

БЪЛГАРИЯ: Пламен Илиев, Даниел Димов, Валентин Антов, Васил Божиков, Георги Костадинов, Сисиньо, Момчил Цветанов, Ивайло Чочев, Петър Витанов, Спас Делев, Андрей Гълъбинов 

ИТАЛИЯ: Джанлуиджи Донарума, Алесандро Флоренци, Леонардо Бонучи, Франческо Ачерби, Леонардо Спинацола, Стефано Сенси, Николо Барела, Марко Верати, Федерико Киеза, Лоренцо Инсиние, Андреа Белоти

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Zr
    zritel
    0 0
    10:27, 29 мар 2021
    Без силни юношески и младежки национални отбори, НЕ МОЖЕ да има силен мъжки нацонален отбор! Откога юношески и младежки отбор не се е класирал за голямо първенство?
Последни новини