Ловджия паркирал джипа си с прострелян вълк на бронята пред хипермаркет в Перник

Образувано е досъдебно производство за хулиганство срещу ловец, вързал на бронята на джипа си прострелян вълк. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура - Перник Албена Стоилова.

Държавното обвинение се е самосезирало по снимки и публикации в социалните мрежи. На тях бе заснет джипът на ловеца на паркинг пред голям строителен хипермаркет в Перник, с разпънатото отпред животно.

Гражданите се възмутиха в социалните мрежи, че подобно поведение е прекалено показно и не е възпитателно.

Трофеят е на ловец от дружинката в село Дивля, поясни председателят на радомирското ловно-рибарско сдружение Иво Банков. По думите му животното било отстреляно вечерта на 17 срещу 18 март законно, с индивидуално разрешително за лов. След това в Горското стопанство в гр. Земен бил направен протокол и ловецът решил да го препарира. На път към препаратора се отбил до строителния хипермаркет, където бил заснет, обясни Банков. По думите му вълкът е най-желаният трофей в кариерата на всеки ловец.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Коментари в сайта (4)

  • 1
    45
    457
    5 0
    18:13, 22 мар 2021
    Изрод, дано някой ден и теб да те проснат така. Няма да ти се размине.
  • 2
    Ни
    Никой
    4 0
    19:44, 22 мар 2021
    няма право да отнема живот,било то и на животно,още повече за кеф. Не знам за вас ,но аз много се кефя ,като чуя ,че някои ловци са се простреляли ,уж по невнимание.Ха дано не внимават по-често.
    • 12
      123
      1 -1
      23:36, 22 мар 2021
      Дано ти за си на бронята другия път.
  • 3
    Гн
    Гневен
    2 -1
    21:28, 22 мар 2021
    Изроди, стрелят от засада по нищо не подозиращи животни или ги гонят до изнемога ,за да ги убият.Итова за едното удоволствие ,било им хоби.Бах ти хобито ,да убиваш.Ибез да се замислят ,че живогното може да е бременно,да има малки.Ми то по тая логика и серийните убийци ,които убиват за удоволствие,тогава да не ги закачаме.Не е ли същото-все е убийство.
Последни новини