Вижте как ще се гласува машинно на вота

Вижте как да гласуваме машинно на вота във видето

ЦИК продължава с разяснителната кампания. След като пусна клипчета кой има право на вот и как да гласуват хората с увреждания, сега е ред на машинното гласуване.

Във видеото се посочва, че всеки избирател ще получи смарт карта, която да пъхне в машината. След това може да избере партия, независим кандидат или да посочи квадратчето "Не подкрепям никого". При желание може да отбележи и преференция за даден кандидат от партийната листа. Разписката от машините се поставя в отделна кутия от урните за хартиените бюлетини.

Във видеото избирателите спазват 1,5 метра дистанция и са с маски, а членовете на секциите освен с маски, са и с ръкавици.

Източник: Монитор

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Не само
    1 0
    19:10, 17 мар 2021
    Не само малката лъжкиня, но и големия лъжец е там за да поднесат някаква си планирана грамота от един министър при управлението на шайката на прогерманската партия герб. Големи тъпани , големи фойерверки за празен балон от един слаб министър на социалните дейности, които станаха несоциални. Кмете, кмете двамата с новия ви уж представител сте само за смях и посмешище.
Последни новини