Арестуваха български журналист в Москва за дагестански танци пред външно министерство

Московската полиция е задържала четирима души пред сградата на руското външно министерство. Те били облечени с кавказки национални носии и носели играчки-оръжия. Сред арестуваните е и българският журналист Борис Анзов. Това съобщи пред ТАСС източник от органите на реда.

"40-годишният Борис Анзов, родом от България, 26-годишен от Грузия, 44-годишен от Украйна и 20-годишен жител на Московска област бяха задържани близо до сградата на външно министерство, докато организираха спектакъл с ансамбъл в национални кавказки дрехи, с пистолети-играчки, пистолет-запалка, сувенирни саби и камшик. Един от мъжете беше на кон", каза източникът на руската агенция.

В полицейското управление Анзов обяснил, че е дошъл в сградата на външното министерство, за да направи предложение на Мария Захарова. Срещу него е съставен административен протокол по част 1 на чл. 20.1 от Административния кодекс на Руската федерация (дребно хулиганство) с административна глоба от 500 рубли. Оръжията-играчки са иззети.

Кореспондентът на "Медия Мост България" Борис Анзов и Мария Захарова се познават отдавна. Нашенецът редовно присъства на брифингите за пресата, които тя изнася. Анзов многократно даряваше Захарова, включително собственоръчно нарисувана картина и персонализирана българска национална носия, в която тя обеща да направи фотосесия.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Тр
    Тракиец
    2 -1
    10:45, 15 мар 2021
    Тоя пръдлю следващият път май ще завърши по друг начин.. западните парички ще го задавят.. Русия не търпи дълго подигравки..
    • Ха
      Хасково
      1 0
      01:11, 17 мар 2021
      Русия вече е откъцана работа наборе, ти няма да знаеш!
    • Ор
      Орфеец
      0 0
      01:18, 17 мар 2021
      Артик, ти не разбра ли, че това нашто оножда секретарката на външното хни,министерство, ба? Не можеш го барна, не виждаш ли че се хили на милиционерите и го боли фара!
  • 2
    Па
    Падение
    0 -1
    12:22, 15 мар 2021
    Да се облечеш като черкезин, садистите избивали българските села по време на Априлското въстание, за да уязвиш освободителите си, това е нещо, на което е способно закърняло евгейско мозъче, на мисир.
  • 3
    12
    1234
    0 0
    11:25, 16 мар 2021
    шут
  • 4
    Ив
    Иван Стоянов
    0 0
    08:02, 17 мар 2021
    Защо този българин на кон не дойде да протестира срещу Бойко?
Последни новини