ЕК обмисля стъпки срещу Белгия заради забраната за пътуване през граница

Европейската комисия съобщи днес, че бързо ще определи какви мерки да предприеме заради намерението на Белгия да продължи забраната за пътуване през граница за развлечение до 18 април.

С изненада научихме от медиите, че белгийското правителство възнамерява да продължи тази мярка, заяви говорител на комисията. Той уточни, че в навечерието на тези съобщения белгийските власти са изпратили писмо до ЕК по повод ограничената свобода на движение, без да заявяват подобно намерение.

Мнението ни не се е променило, държавите трябва да спазват рамките за ограниченията, които сами възприеха на европейско равнище. Търсим възможно най-бързото решение, мерките за ограничаване на пандемията трябва да бъдат по-целенасочени, поясни говорителят.

Белгия първоначално бе въвела забрана за пресичане на границата по несъществени поводи до 1 април. В петък миналата седмица правителството обяви, че тази мярка ще се запази поне до средата на април, като същевременно започне постепенното отпадане на други ограничения за обществения живот в страната.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини