Първият гъвкав смартфон Google Pixel ще има 7.6" OLED дисплей на Samsung

Гъвкавите смартфони постепенно започват да намират своето място в пазара на потребителска електроника. Цената им все още е твърде висока за масовия потребител, но усилията на водещите производители са насочени активно в тази насока. Устройствата с този дизайн предлагат още повече възможности за гледане на видео, сърфиране в интернет и достъп до любимите приложения.

Наличието на гъвкав екран е атрактивно решение не само по отношение на дизайна, тъй като има и други свои предимства. Нетрадиционният форм фактор например предоставя много повече пространство за мултимедия и важна информация. Устройства като Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X предлагат механизми, с които може да разгъвате екрана до 8-инчов диагонал.

Това е подходящо за стриймване на видео от YouTube, но също за работа с офис приложения, забавления с игри и видеоконферентни разговори. Външният екран също така е удобен за получаване на нотификации, писане на имейли, организиране на срещи в календара и др.

Популярни модели като Huawei Mate X2 и Samsung Galaxy Z Fold 2 имат впечатляващи Leica Quad и тройни 12МР Dual-Pixel PDAF камера модули. Конкуренцията при гъвкавите смартфони се очертава да бъде доста сериозна заради навлизането на нови компании в тази пазарна ниша. Google също проявяват интерес към разработката на премиум смартфон Pixel, който има гъвкав дисплей.
 
Най-вероятно устройството ще е оборудвано с OLED дисплей от последно поколение на Samsung, който има висока честота за опресняване. Pixel Fold се очаква да е 7.6" смартфон, който се сгъва навътре, според данни на BGR.

Компанията вече осигури поддръжка за гъвкави екрани в Android 10 и е оптимизирана за различни дизайни на сгъване на дисплеите. Функции като Resizable Apps, Multi-Window, App Continuity ще гарантират оптимални възможности за мултитаскинг от големите тъчскрийни на гъвкавите устройства.
 
Разработката на Android 12 ще подобри тези функциионалности и може да ускори премиерата на първия гъвкав Pixel.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини