„Демократична България“ иска дигитализация на административни услуги и закриване на колекторските дружества

  Листа с 16 кандидати за народни представители от Хасково регистрира днес „Демократична България - Обединение“. От коалицията подадоха документите за регистрацията в РИК-Хасково, а по-късно дадоха пресконференция, на която присъстваха четирима от кандидатите.

  Водач на листата е Катя Панева от Димитровград, която трети мандат е общински съветник в Бригадирския град.

  Втори е икономистът Тодор Топалов, който е областен координатор на „Да България“, която е една от партиите в коалицията. Той беше и един от двигателите на антиправителствените протести миналото лято. Подчерта, че една малка извън парламентарна формация е успяла да наложи дневния ред в страната, успя да вкара в устите на хората две думи: „съдебна реформа“, успя да накара всички протестиращи да изрекат две думи: „оставка, Гешев“. Топалов каза, че на България й е нужно да има не само правителство, но и опозиция, която да бъде адекватна, знаеща и можеща. Заяви, че трябва да се сложи края на „безконтролното, арогантното, корумпираното, безхаберното управление на страната“.

  На четвърта позиция в листата е програмистът Станимир Стоянов, който също беше сред активистите на антиправителствените протести през 2020 г. Той заяви, че ще работят за дигитализация на голяма част от административните услуги, тъй като в момента в период на пандемия става ясно, че има огромни пробойни и се налага хората да се редят на опашки и да ходят от институция в институция.

  На шесто място в листата е адвокат Тодор Ташев от Димитровград, който е представител на гражданската квота. Той е един от местните двигатели на борбата с монополите и арбитражните съдилища. Ташев заяви, че участва в коалицията, тъй като смята, че това е единствената дясна коалиция, явяваща се на тези избори. „Искам да обърна специално внимание на безхаберието на тези парламенти, които минаха под управлението на ГЕРБ и се стигна до едни парадокси, че законите масово се променят с преходните и заключителните разпоредби“, заяви Ташев. Той допълни, че един от мотивите му да участва в изборите е това, че от около 3 години се бори за закриване на колекторските дружества. Даде за пример, че през 2019 година са били изтъргувани лоши кредити за близо 1 млрд. „Няма как да дадваме един ресурс на чужди търговски дружества, които го изнасят и самите те не произвеждат никога нищо“,

  В листата на Демократична България има още учители, лекари, еколози, които са от Хасковска област. Сред тях има още двама представители на гражданската квота – Асен Самуилов и Георги Апостолов“. „Всеки един от тях се е доказал в своята сфера“, заяви Катя Панева. Тя вметна, че общото между кандидатите за народни представители е общата визия за развитие на България, общи ценности и приоритети. Допълни, че през следващите дни ще представят детайли от кампанията си и ще дадат яснота за това какво точно искат да се промени в управлението на България през следващите години. Убедена е, че коалицията в Хасково ще има представителство в парламента.

  Ето пълният списък на кандидатите за народни представители на "Демократична България - Обединение" в 29 МИР-Хасково:

  1. Катя Максимова Панева

  Магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. От 20 години работи в сферата на фармацията, собственик е на аптека. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград и е негов председател. Майка е на три деца.

  2. Тодор Димитров Топалов

  Роден е и живее в Хасково. Икономист по образование. Собственик на малък бизнес в сферата на експорта. Тодор е един от двигателите на антиправителствените протести миналото лято. Семеен с едно дете. Областен координатор на „Да Бългаия“.

  3. Димитър Константинов Иванов

  От 10 години работи като административен специалист в Българо-италианска логистична компания, оказваща техническа поддръжка и логистика на редица малки и средни предприятия от леката промишленост. Член на Националния съвет на Зелено Движение. Димитър е завършил Икономически техникум гр. Хасково и висше образование в С.А. „Д.А.Ценов” - Свищов, специалност „Финанси”.

  4. Станимир Димитров Стоянов

  Програмист с над 10-годишен опит, ръководител на различни софтуерни системи на фирми базирани в ЕС, Великобритания и Азия. Член на партия “Да, България”. Живее и работи в Хасково. Семеен с три деца.

  5. Драгомир Славчев Андонов

  Ландшафтен инженер. Живее и работи в Хасково. Един от водещите дизайнери в страната в производството на детски съоръжения за игра. Собственик на частна компания.

  6. Тодор Христов Ташев

  Адвокат. Роден е и живее в Димитровград. Тодор е един от местните двигатели на борбата с монополите и арбитражните съдилища. Страстен природолюбител и ловец. Баща на две деца.

  7. Стефан Георгиев Аврамов

  От 25 години работи за български и международни природозащитни неправителствени организации, като 9 от тях е регионален координатор на билатералната междуправителствена Българо-швейцарска програма за биологичното разнообразие. Стефан от Димитровград, живее в Хасково.

  8. Симон Френгюл Зенопян

  Инженер компютърно проектиране. Роден и живее в Хасково, където и работи в сферата на частния бизнес. Семеен с едно дете.

  9. Георги Апостолов Апостолов

  Създател и организатор на най-голямата киноложка изложба за немски овчарки. Собственик е на един от най-известните центрове за обучение на кучета в страната. От Димитровград.

  10. Асен Митев Самуилов

  Роден е в Димитровград през 1980 година. От 2017 година работи като възпитател в КСУ „Олга Скобелева“ в град Пловдив. Общински съветник в Общински съвет – Димитровград от Демократична България.

  11. Деян Янков Янев

  Директор на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково. Цялата му професионална кариера е преминала в системата на образованието. Общински съветник от Демократична България, председател на комисията по образование, култура и вероизповедания.

  12. Антони Стефанов Пашов

  Инженер-предприемач. Дълги години работи в сферата на аграрния бизнес. Антони е лидер на ДСБ в Хасково и е втори мандат общински съветник.

  13. Красимир Тончев Делчев

  Роден е в Харманли. Живял и учил в чужбина. Студент международен бизнес и политика в CBS University – Копенхаген. През 2012 г. се прибира в България, за да създаде малък семеен бизнес в Хасково. На 29 години.

  14. Васил Митков Василев

  Живее и работи в Димитровград в сферата на частния бизнес. Семеен с едно дете.

  15. Филип Димитров Симеонов

  Родът му е свързан за вечни времена с Хасково. Филип е внук на световно известната хасковска цигуларка Недялка Симеонова. Миналото лято той подари нейни вещи на Регионални музей, сред които и куфар, с която тя е обикаляла света. Роден е на 24 Септември 1969 г. в София. Над 15 г. е собственик на дружества, опериращи в областта на леката промишленост.

  16. Свилен Владимиров Овчаров

  44-годишен от Свиленград. Член на Зелено Движение. По професия е адвокат с юридически опит в области като зелен бизнес, био-продукция, био-сертифициране и ВЕИ. Притежава специализации по международно право и право на ЕС. Основател на доброволната експертна група “Зелените адвокати”.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   Тъ
   тъпи кРатуни
   44 -13
   14:03, 2 мар 2021
   Безполезно разпиляване на гласове за да остане отново ГЕРБ на власт. Тези дребни душици ще гледат парламента през крив макарон.
   • Не
    Недоволен
    8 -15
    15:08, 2 мар 2021
    Хайде поредната Баба Ванга. Що си губиш времето с... Виж коментара
   • Да
    Да,България
    28 -7
    15:15, 2 мар 2021
    Поредната партия-схема на комунягите,представяща се за демократична партия,а всъщност целта и е да разпилее гласовете на десните избиратели. Най-голвмитв предатели в момента в България. Напълно са си заслужили призвището Поп Кръстьовци.
   • Пак сте обречени Раята
    ......
    Власт се взима с Кръв
  • 2
   Ме
   Меги Колева
   36 -6
   14:09, 2 мар 2021
   Как изобщо е възможно да се случи нещо в гр. Хасково, без участието на този въздух под налягане, дървен философ и ближещ подметки димитровградчанин, който успоредно бил ловец и природолюбител. Как така любиш природата, а убиваш безцеремонно нейните създания. Двуличник, демагог и посредственяк.
   • Яз
    язи
    8 -7
    15:54, 2 мар 2021
    http://www.dgnews.eu/news/article/5010?theme=Nash-advokat-promeni-sadeben-zakon-v-polza-na-hilyadi-dlazhnici#.YD5BiG8zbIV
    https://www.dimitrovgrad.bgvesti.net/news/447106/advokat-ot-haskovo-slaga-kray-na-zakonnata-krazhba-na-imoti
    https://www.dimitrovgrad.bgvesti.net/news/418107/khaskovski-advokat-nominiran-za-yurist-na-godinata
    http://www.dgnews.eu/news/article/2195#.YD5CKG8zbIU
    Само да припомня арбитражите изчезнаха , препятства закриването на държавните съдебни изпълнители отнети бяха част от делата от ЧСИ и дадени на ДСИ , когато беше абсурдно да се говори срещу "Лафка" и игрите на Черепа , се поиска именно тяхното затваряне още през 2015г. Не всички кампании се увенчават с успех , но не може винаги да се печели.
    А дали ловеца е защитник на природата може да видите отчетите на Съюза на ловците за изхранване на дивеча и неговото разселване .
   • Пи
    Питане
    1 -1
    20:01, 2 мар 2021
    Меги Колева , кого визираш !
   • Фо
    Фончо
    4 -1
    09:57, 3 мар 2021
    Хайде сега засегнатият от писанията на тази Меги Колева да стане прав и застане мирно и да обясни дали арбитражите изобщо изчезнаха благодарение на него, кои дела и от кой ЧСИ той взе и на кой ДСИ ги даде-конкретно, без локуми. Кое му е абсурдното на това да се говори против Божков и "Лафка", нали живеем в демократична страна /този още малко и ще има претенции за дисиденство/? Направил той първи стъпки за затварянето им, ами да беше направил някоя и друга крачка, а не да стъпваш тихо по терлици. Не всички кампании завършвали с успех, а защо даваш тогава пространствени интервюта все едно, че си изкачил Еверест? Явно правиш нечистоплътни опити да се саморекламираш, но си забравил да си оставиш телефонния номер, да ти звъни електората. И да започнем да ти гледаме отчетите в Съюза на ловците, ами ти си и наглец като всеки ловец.
  • 3
   Га
   Гаргалов
   23 -4
   14:22, 2 мар 2021
   Тоя ландшафтен инженер Драгомир на всеки избори се явява с нова партия. Изглежда е доста богат. Смена ги като салфетки.
  • 4
   См
   Смях в залата
   25 -3
   15:05, 2 мар 2021
   Ясно за какво е бил напъна на господата Топалов и Стоянов.
  • 5
   Ол
   Олимпийския принцип
   14 -6
   15:28, 2 мар 2021
   Може и да сме на последно място , ама важното е да участвуваме в изборите. Гадни смешници , патерица на ГРОБ. Ще изпълнят указанието на гробарите да разпилеят гласовете на опозицията.
  • 6
   Ян
   Янко Митев
   12 -12
   15:55, 2 мар 2021
   Единствената листа на партия в която има и свестни. Но и боклуците бол. Може да се гласува само с преференции
   • По
    покажи го
    20 -2
    16:06, 2 мар 2021
    Янко покажи го свестния та да се посмеем малко в това мрачно ежедневие.
  • 7
   1
   1
   7 0
   17:59, 2 мар 2021
   Само като видиш как са изцъклили очи и ти става ясно колко са.в час с реалността.
  • 8
   Са
   Само питам
   4 -2
   18:25, 2 мар 2021
   Кой е този Драгомир?Не може като калинка да обикаля партиите.Пари има-е колко да има,да не са милиони.
  • 9
   44
   4444
   2 -1
   22:22, 2 мар 2021
   Дай българия!
  • 10
   С.
   с.Брод
   4 -1
   13:05, 3 мар 2021
   Тодор Ташев , дървен философ , много добър адвокат , природолюбител и ловец - две взаимно изключващи се неща.
  • 11
   Бр
   БРАВО
   1 -3
   09:56, 5 мар 2021
   Троловете работят. Значи ги е страх :) . На гроб вече им мирише на коледа.
  • 12
   Ки
   Киро
   0 0
   00:14, 9 мар 2021
   Щерката на Максим водач на листата...Тия не разбраха ли,че с такива няма да вкарат никого от Хасково в парламента.

  Още новини

  Хороскоп за 19.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  19 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  19 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  19 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  19 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  19 апр 2021
  Последни новини